Ati fost aici? Natura e stapana in spectaculoasa si dulcea Bucovina. Afla ce povesti incredibile ascunde!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:48

Salbatica si spectaculoasa, dulcea Bucovina asterne, in fata calatorilor nu numai faimoasele bucate moldovenesti, ci si povesti, una si una.

Natura stapaneste aici. Tot ce a reusit omul sa ridice in tinutul acesta dainuie numai in armonie cu ea. Va purtam, astazi, pasii prin taramul fermecat al cailor hutuli si prin cramele gospodarilor primitori dintre Obcine. Nu se ajunge tocmai usor aici, la herghelia Lucina, in coltisorul acesta de paradis dintre Obcinele Bucovinei, herghelie care mai este numita si „Leaganul calului hutul”.

De ce ii spune asa o sa aflam de la domnul inginer Botea: „ Aici creste rasa asta si numai aici.

Pentru ca este un mediu foarte prielnic pentru calul hutul. Calul hutul este un cal de munte, rezistent la conditiile grele. (…) calul hutul a fost adus in herghelia Lucina in anul 1756. Si pana in 1914 a fost a Imperiului Austro-Ungar. Era folosit, in general, de vanatori de munte. E un cal cu o talie mica, care se strecoara usor pe potecile din padurile acestea. Totusi, este un cal iute, dar, in acelasi timp, este si foarte atent, deci e un cal pe care te poti baza, pana la urma si la coada ”.

In plus, „ Aici avem pepiniere hutule. Rasa hutula e formata din cinci linii. Aici, cum spuneam, ei, cei 11, reprezinta o banca, un tezaur. De pe urma lor, or sa poata veni, aici, probabil si copiii si nepotii nostri, sa se bucure ”.

##VIDEO127459##

Si nu doar caii, ci si zona, in sine, e extraordinara, toata valea aceasta in jos, pana la Fundu Moldovei, e ca un muzeu in aer liber.

Pana si casele, si oamenii! Pe cat de frumoasa este zona aceasta si pe cat de frumoasa este povestea hergheliei Lucina, practic, doua argumente destul de importante care sa va faca sa veniti aici, se cheama ca ati venit degaba daca nu ati urcat un pic si in saua unui cal.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Orice e facut din lemn e frumos.

Lemnul atrage si da un ambient placut si frumos, indiferent ca e iarna, vara, primavara, toamna si da bine zonei. „ Acolo sus, pot sa doarma si iarna si vara, vin foarte multi sa doarma acolo, e o aventura sa doarma acolo. Chiar se bat pe ea. Va dati seama, mirosul de brad si felul in care te face sa te simti. Si va dati seama, si dimineata cand te trezesti si bate soarele direct in ea acolo si c anta cucul primavara, canta privighetoarea, pupaza.
In momentul in care ajunge turistul la noi, sa uite de toate grijile cu care a venit! Si sa plece cu armonie si cu o energie pozitiva, sa fie cat mai, sa-i para rau ca pleaca de la noi, stiti?
”.

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.