Mii de americani au protestat in strada fata de Justitie! Politistul care a impuscat mortal un tanar de culoare NU a fost condamnat

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:15

Oamenii s-au declarat revoltati fata de decizia luata aseara la Ferguson.

In zadar au incercat politistii sa imprastie protestatarii. Oamenii au impanzit tot orasul, incepand de la suburbii si pana in fata sediului politiei din Ferguson. Reporterii care au incercat sa transmita in direct miscarile de strada s-au expus unor adevarate pericole.

Miscarea de strada a curpins simultan mai multe orase. In timp ce in Ferguson se declansa infernul, in Chicago, Seattle, New York si chiar Los Angeles, mii de protestatari au iesit in pietele centrale aratandu-si dezarcordul pentru decizia luata de juriu.



Toti protestatarii au avut acelasi gand: sa se faca dreptate pentru tanarul de culoare Mike Brown, impuscat in luna august. Baiatul de 18 ani a fost omorat in urma unui conflict cu un ofiter de politie, care il suspecta de furt. Politistul a tras mai mult focuri catre tanar, in ciuda faptului ca acesta era neinarmat. Decizia juriului de a nu-l pune sub urmarire penala pe ofiterul de politie a venit dupa cateva luni de cercetari in care oamenii legii au incercat sa afle adevarul despre evenimentele petrecute in acea zi.


Presedintele Americii si-a exprimat solidaritatea fata de familia victimei, dar a accentuat fapul ca principalul scop al natiunii este progresul. Care nu se poate obtine prin acte de violenta.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta