CAT TE COSTA? Iata cum poti avea parte de o vacanta de iarna ieftina

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 04 sep 2021, 14:05

Intrebarea este legata de vacanta, doar se apropie sarbatorile de iarna. Incercam sa gasim solutii ieftine, in rubrica Stirilor Kanal D, „Cat te costa?”.

A venit momentul sa ne facem planuri de vacanta! Pentru Craciun, revelion, sau, de ce nu, pentru concediul de vara viitoare. Indiferent unde mergem, indiferent ce mijloc de transport alegem, aceeasi vacanta poate costa o mie sau chiar 3 mii de lei. Adevarat, concediul nu trenuie sa fie momentul in care vorbim de portofele ferecate cu lacatul, dar, putina chibzuinta nu strica...

Doar o vacanta, de o saptamana, pentru care muncim 11 luni, nu e tocmai o solutie desteapta! Haideti sa vorbim despre concediul de sfarsit de an.

Unde ne petrecem Craciunul sau Revelionul? In tara sau in strainatate?
Bugetul pe care il stabiliti ar trebui sa incline balanta intr-o directie sau in alta.

Vreti sa schiati? Verificati daca zona in care mergeti este dotata cu tunuri pentru zapada artificiala. In caz contrar, sunteti la mana naturii.

Oferta este la o pensiune din Sibiu, pentru revelion. 3 nopti de cazare, mic dejun inclus si 2 mese de seara.

290 de euro de persoana, in cea mai ieftina camera.

Un skipass valabil o zi, in Paltinis, ne scoate din buzunar 75 de lei, iar un echipament, aproximativ 40 de lei.
De la  Sibiu, ne mutam in Maramures.

490  de persoana in perioada Craciunului. Ne indreptam atentia, din nou, spre partia de schi unde „un echipament complet inchiriat este 50 de lei pe toata ziua!”

Dar, nu e singura cheltuiala.

Accesul pe partie nu se face gratuit: „O zi de schi poate sa incepa de la 60 de lei in sus!”
Haideti sa comaparam preturile cu cele din... Austria, una din patriile sporturilor de iarna. 22 de mii de kilometri de partii si peste 270 de mii de turisti romani, care aleg, annual, aceasta varianta.

Aici, skipass-ul va scoate mai multi bani din buzunar. In functie de zona, aproximativ 45 de euro de persoana.
Puteti gasi, insa, si oferte mai bune, daca achzitionati un pachet pe mai multe zile.

Iata oferta pentru 3 nopti de cazare la un hotel de 3 stele in Austria, cu transport inclus. 350 de euro de persoana. Mai ieftin e in tara, daca ar fi sa facem rezervarea acum. Totusi, cu o rezervare facuta din timp, concediul in Austria se poate dovedi mai ieftin, tinand cont de raportul calitate-pret.

Totusi, pensiunile romanesti contra-ataca... Dar, ce spuneti de un Craciun sau un revelion la malul marii?
Pentru 5 nopti, scoateti din buzunar 2.500 de lei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

E prea frig pentru o baie in mare? Nicio problema. Alegem piscina acoperita sau spa-ul...Rezervati biletul de avion din timp. Companiile low-cost sunt o solutie, dar, atentie.

Pentru bagajele de cala platiti in plus. Iar cursa va ateriza pe un aeroport situat ceva mai departe de centru.

Casele de schimb valutar din aeroport au tarife mult mai mari. De asemenea, in strainatate evitati sa folositi bancomatul pentru a retrage numerar. Cel mai simplu este sa schimbati banii de acasa, inainte de a apleca.

Vacanta rezervata cu cel putin 3,4 luni inainte va aduce discounturi din partea agentiilor de turism. Bineinteles, costul ei include si profitul agentiei. Mai ieftin e pe cont propriu. Verificati, pe internet, comentariile altor clienti despre hotelul ales si rezervati din timp...

Indiferent cate bagaje aveti, de la aeoport folositi transportul in comun. E cea mai buna solutie pentru a te misca in marile orase europene. De asemena, abonamentul pe mai multe zile este o solutie pentru a economisi.
Iata un exemplu pentru o calatorie la Roma. Acest card emis de primarie costa putin peste 30 de euro de persoana. Poti calatori ori de cate ori doresti, timp de 3 zile, cu transportul in comun. Cu acelasi card, intri la mai multe muzee, fara sa mai astepti la coada.

In multe orase europene, in locurile publice, exista fantani cu apa potabila. O sticla de apa plata de la super-market va scoate din buzunar 1 euro.

Sa folosesti mimibarul din camera nu e o solutie inteligenta. Aici, preturile sunt mult umflate. Cel mai ieftin este sa alegi magazinul de langa hotel.

Sfatul cel mai important: planurile de vacanta trebuie facute din timp. E-adevarat, poti sa dai de o oferta last-minute extraordinara. Aici, insa, totul tine de noroc si trebuie sa poti pleca de pe o zi pe alta. Stiti cine nu-si ia concediu niciodata? Banii dumneavoastra. Ei dispar, pur si simplu. Asa ca, aveti grija de ei! Pe data viitoare!

 

Taguri: