SFATURI care iti pot SALVA viata. Uite ce trebuie sa faci mai intai in caz de CUTREMUR!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 feb 2017, 05:17

Iata ce trebuie sa faci in cazul in care Romania este zguduita de un seism puternic care poate produce atat pagube materiale, cat pierderi de vieti omenesti.

In cazul unui cutremur puternic, specialistii recomanda ca primul lucru pe care il faci este sa ramai pe loc, oriunde te-ai afla, sa nu te panichezi si sa incerci sa analizezi chiar daca acele momente ti se par de cosmar.

Daca esti in interiorul unei cladiri, indeparteaza-te de ferestre, balcon sau obiecte care te-ar putea rani in cadere. Gasete repede un loc unde ai putea fi in siguranta, cel mai indicat ar fi langa o piesa de mobilier stabila unde sa te poti ghemui.

Unii specialisti recomanda sa te ascunzi sub un dulat sau masa, dar doar daca acestea sunt din lemn masiv si pot suporta greutati mai, altfel risti sa fii strivit.

Daca esti in exteriorul unei cladiri, indeparteaza-te de ferestrele imobilelor din apropiere precum si de stalpii de telegraf sau cabluri electrice. Gaseste un loc unde ai putea fi in siguranta si ramai acolo pana cand cutremurul trece.

Acelasi lucru este recomandat si in cazul in care esti in masina.

Nu te grabi sa cobori, iar daca o faci asigura-te ca pe jos nu sunt cazute cabluri electrice.

Specialistii recomanda sa aveti in casa apa, precum si mancare poate rezista pentru 3 zile sau mai mult cum ar fi conserve, biscuiti, diverse alimente  din faina cum ar fi paine, covrigi, etc, mere. De asemenea este bine sa ai in casa si un fluier, un obiect atat de util pentru a striga dupa ajutor, dar si o lanterna.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

Taguri: