A deprins succesul pe taramul american, dar n-a uitat de unde a plecat! O tanara romanca ne preda lectia de viata care a propulsat-o printre antreprenorii de top

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 01 oct 2020, 16:20

Acum, isi savureaza reusita in Romania, tara care a invatat-o ca ambitia, flerul si munca te pot duce oriunde iti pofteste inima.

Nu degeaba se spune ca soarta si-o face omul cu mana lui! Conteaza sa ai si-un gram de noroc, dar si o minte dezghetata! Daca se adauga si o ambitie de fier, rezultatul nu se poate traduce decat prin...succes! Este lectia pe care Nicoleta, o tanara bucuresteanca, a deprins-o din mers.

A „furat” secretul din America si l-a adus in Romania. Iar acum, la doar 28 de ani, conduce singura o afacere delicioasa, care-i aduce multi bani.

Povestea ei prindea contur prin anul 2000. Era in clasa a zecea cand a plecat in Statele Unite, printr-un program de schimb de experienta.

Timpul petrecut peste ocean a convins-o sa se reintoarca pe taramul american, dupa ce a absolvit liceul in Romania. Nu pentru a trai visul american, ci pentru a urma cursurile de economie si management ale unei facultati din Boston, apoi un master de specialitate.

America i-a scos in cale oportunitati, iar ea a stiut sa profite din plin.

A petrecut suficient timp in America incat sa capete experienta, ceva bani, dar si ambitia de a deveni propria sefa. Scanteia afacerii a venit intr-o zi, cand „toti colegii mei mergeau intr-un loc micut din fata cladirii unde lucram, la un magazin de iaurt inghetat, condus de o familie foarte scumpa de chinezi.”, povesteste tanara.



A avut fler si si-a dat seama ca acest simplu concept poate fi transformat intr-o afacerea de succes, in Romania. Pe-atunci, romanii nici nu auzisera de iaurtul inghetat. In urma cu trei ani, Nicoleta a deschis primul butic cu acest desert savuros. Conceptul este simplu!

Masinariile sunt aduse de peste ocean, cu tot cu iaurt. Practic, clientul nu trebuie decat sa traga de maneta, sa-si puna cat iaurt doreste, cu ce aroma il ispiteste, dupa care, trece pe la autoservirea cu fructe proaspete, uscate si bomboane de tot soiul.

La final, clientul isi cantareste singur paharul, iar plata se face in functie de gramaj.
A plecat la drum cu aproximativ 50 de mii de dolari.  Acum, la trei ani de la lansarea afacerii, Nicoleta are 5 magazine in patru orase din tara. Fara concurenta, tanara a reusit destul de repede sa-si amortizeze investitia, iar profitul ii spune sa mearga inainte.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Nu doar ideea de afacere a luat-o din America, ci si sotul! Un tanar afacerist, care i-a daruit si

un baietel Nicoletei. La doar 28 de ani, Nicoleta are cam tot ce-si poate dori un om intr-o viata. Chiar si asa, a ramas cat se poate de modesta.

Locuieste impreuna cu sotul sau in Romania si incearca sa-l invete, in fiecare zi, cate-un cuvant din limba sa materna. Nici el nu vrea sa plece de aici!

Nicoleta este tanara romanca care a gasit cheia succesului in strainatate, dar, a ales sa se intoarca in Romania.

Acum, zambeste! Nu stie daca va conduce aceasta afacere si peste zece ani. Stie, insa, ca odata invatata reteta, o poate lua oricand de la capat, iar povestea va fi tot cu final fericit.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.