Gabriel Titiana, pilotul elicopterului militar prabusit in Sibiu a pierdut lupta cu viata!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 01 oct 2020, 11:45

Dupa doua saptamani si doua zile de lupta si patru operatii, pilotul a pornit in ultima calatorie spre locul in care isi va intalni camarazii pe care i-a pierdut la sfarsitul lunii trecute.

„Dimineata aveam sperante. Trecusera doua saptamani si doua zile, trei zile de la ultima operatie, multe puncte critice trecusera cu bine si chiar eram si noi mai optimisti.”

Bucuria si speranta ca isi va putea imbratisa, din nou, varul s-a spulberat la mai putin de o ora dupa ce a plecat din spital. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Adrian Stanculea.

Titiana a fost declarat decedat la ora 12.25. El fusese operat din nou, vineri, cand i-a fost montat un tub de traheostoma si i s-a efectuat un alt transplant de piele.

Capitan-comandorul Gabriel Titiana, în vârsta de 46 de ani, era ca(sa(torit s,i avea doi copii. „S-a realizat traheostomia de catre echipa ORL de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar. Noi ne-am facut treaba noastra, adica excizie de piele de pe ambele coapse, tot ce era arsura de gradul trei fiind acoperit cu autogrefe.

Pe spate s-au folosit homogrefe din banca pentru ca urmare a faptului ca sta pe ele si a avut manifestari bacteriene prin zona s-au mai lezat o parte din grefele facute. De aceea, astazi, le-am înlocuit cu hemogrefe din banca. Operatia a decurs bine. Prognosticul ramâne rezervat în continuare. Daca trece de primele trei zile dupa operatie, sper sa fie mai bine decât era"
, a precizat directorul medical al Spitalului de Arsi din Capitala, Cristian Nitescu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

La Spitalul de Arsi este internat, în continuare, al doilea supravietuitor din elicopterul prabusit, Valentin Bora, despre care doctorii spun ca starea lui este stabila.