INTERVIU in EXCLUSIVITATE cu pescarul care a ajuns primul la locul unde s-a prabusit elicopterul SMURD in apele Lacului Siutghiol

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 28 aug 2021, 04:50

Om simplu, pescarul care a sarit in ajutorul victimelor din elicopterul prabusit in Lacul Siutghiol, a vorbit cu reporterii Stirilor Kanal D.

A incercat sa faca imposibilul acolo unde autoritatile au dat gres. Urmariti o lectie emotionanta despre omenie si curaj! Un barbat isi face, repede, o cruce, pe ponton, fara ca cineva sa-l bage in seama, e imaginea graitoare a celui care s-a desprins din multimea adunata pe malul Lacului Siutghiol, in dupa-amiaza zilei de 15 decembrie.

Nimeni nu-i acorda atentie omului simplu, desi, cu cateva minute inainte o aducea pe brate, la mal, pe medicul Laura Vizireanu.

N-are uniforma, nici salariu de salvator, dar a fost pescar de vieti. Nu s-a antrenat ore in sir, dar omenia de care a dat dovada a facut cat toate actiunile si planurile de interventie costisitoare ale autoritatilor. Cornel, un pescar simplu din Ovidiu, a ajuns primul la epava elicopterului. Era la treaba cand a auzit de la seful sau ca pe Lacul Siutghiol cineva tipa dupa ajutor.

##VIDEO129121##

Omul povesteste ca s-a invartit in cerc, in jurul epavei, de cateva ori, pana au ajuns pompierii.

Nu stie cat a stat cu victima inghetata in brate, pana s-ajunga vaslind si salvatorii. Isi aminteste insa ca s-a bucurat ca aveau cu ei un medic. Constienti ca victima trebuie adusa cat mai repede la mal, doctorul s-a mutat din barca pompierilor, in cea a pescarului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cornel e pescar iarna, iar vara, chelner in Grecia.

Fara sa fie ghidat de cineva sau de sisteme performante, a facut ce trebuia cu un singur gand in minte: s-aduca la mal, din apa inghetata, patru oameni in viata. A riscat, pe intuneric, intr-un impuls de moment chiar daca are o familie acasa.

Fetitei de 8 ani i-a povestit tot: cum trebuie sa sara in ajutor, indiferent de cine are nevoie. Pe Cornel nu-l intereseaza ce se spune despre bajbaiala autoritatilor, ori despre ce capete de sefi cad dupa tragedie.

Mai presus de toate, e sa reactionam ori de cate ori cineva are nevoie de ajutor.