Nici artistii nostri nu mai prididesc in bucatarie! Iata ce cozonaci a pregatit cantareata Ruxandra Pitulice

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 01 oct 2020, 02:45

Chiar daca agenda spectacolelor este plina, isi fac timp sa pregateasca bunatati.

Ca vorba ceea: nu e casa de gospodar daca nu miroase de Craciun a sarmale si a cozonac. Nu-i casa de roman de pe care sa lipseasca traditionalul cozonac de Craciun. Si daca e sa ne luam dupa zicala "cate bordeie, atatea obiceiuri", retete sunt multe. Dar tot cea mai buna e cea clasica.

Toate ingredientele ajung pentru 4 cozonaci potrivit pentru forme mai mici. Dupa ce punem si faina in maia, o lasam deoparte sa vedem cat creste.

Peste faina punem aceasta compozitie si maiaua.

Si acum vine partea cea mai anevoioasa pentru gospodine: framantatul. E o chestiune de dibacie si de experienta, dar si rezultatul merita. Se spune ca la final cozonacul iese mai bun cu cat framanti mai mult.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nu uitati sa adaugati grasimea. uleiul sau un untul sunt la fel de bune.

Cat creste coca, pregatiti umplutura. Gustul traditional e dat de crema de cacao, amestecata cu nucile macinate si rahat.

Am ajuns la momentul pe care ori ce gospodina il asteapta. Impartiti coca in portii egale si puneti umplutura.
Nu uitati sa ungeti minunatiile cu putin galbenus de ou. La cuptor stau 50 de minute bune la foc potrivit sa se patrunda bine.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.