VESTI TRISTE din Libia. Un roman de numai 24 de ani a fost ucis intr-un atac aerian sub privirile DISPERATE ale tatalui sau

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 sep 2020, 22:55

Un roman de numai 24 de ani a fost ucis intr-un atac aerian asupra unui petrolier in portul Derna din Libia.

Cumplita tragedie s-a petrecut chiar sub ochii tatalui sau, angajat si el ca marinar pe acelasi petrolier. Portul Derna. Estul Libiei. Zona controlata de islamisti. Petrolierul Araevo, sub pavilion liberian este bombardat de fortele aeriene.

La bordul vasului sunt doi marinari romani, tata si fiu. Eduard Curduman, tanarul marinar, este ucis in atacul aerian. Tatal sau, Ilie a supravietuit, dar, unele surse sustin ca e ranit. Amandoi au terminat studiile la Universitatea Maritima Constanta!

Eduard ar fi implinit luna viitoare 24 de ani.

Avea aproape un an de cand era marinar la bordul petrolierului. Contractul sau urma sa se termine chiar luma aceasta. Trebuia sa se intoarca acasa, unde toti il asteptau. Decesul a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe. Autoritatile se vor ocupa de repatrierea trupului neinsufletit al fiului si vor acorda asistenta consulara tatalui. In ceea ce priveste costurile, vor fi suportate de armatorul navei.

Un alt marinar, grec, si-a pierdut viata in bombardament.

Si el era tanar. Avea 29 de ani. Petrolierul Araevo avea in rezervoare 1.600 de tone de petrol si urma sa plece din portul Derna spre Pireu. La bord se aflau 26 de membri ai echipajului, dintre care 21 filipinezi, trei- greci si cei doi romani.

##VIDEO129999##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Un purtator de cuvant al fortelor armate libiene a confirmat ca armata a bombardat petrolierul pentru ca nu s-ar fi oprit la ordinul de perchezitie.

De cand Libia este condusa de 2 guverne, haosul somneste in tara. Iar cea mai mare miza este petrolul. Orice nava este in pericol mai ales ca Libia este o zona de conflict, iar lupta pentru petrol intre cele doua guverne este la sange!

De la inlaturarea lui Muammar Kadhafi in 2011, tara a devenit o adevarata piata de desfacere pentru arme. Si ati vazut si dumneavoastra dovada in reportajele noastre.

 

 

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.