Gerul Bobotezei nu s-a dezis! Temperaturi demne de Polul Nord in Maramures si in Transilvania

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 sep 2020, 22:10

Nici bustenii grosi aruncati pe foc sau cele 2-3 randuri de haine imbracate pe sub paltoane nu prea i-au ajutat pe localnici sa faca fata frigului naprasnic.

Primele ore ale diminetii i-au facut pe cei din nordul tarii sa creada ca s-au trezit in Siberia. Nici ca s-au asteptat sa fie atat de frig. Adaposturile animalelor nu reusesc sa le fereasca de temperaturile scazute. Degeaba au captusit oamenii usile cu burete, pentru ca frigul tot a intrat. Geamurile constructiilor pur si simplu au inghetat.

Temperaturile din noaptea trecuta au fost geroase, in aproape toata tara.

Cea mai mica valoare s-a inregistrat, insa, la Intorsura Buzaului, unde au fost -29 de grade. Iar daca va inchipuiti ca nimeni nu iese din casa pe asemenea temperaturi, va inselati amarnic.

Nicu Dumitriu este elev in clasa a X-a, la Liceul de Chimie. Locuieste intr-o comuna din apropierea orasului Piatra Neamt, iar fiecare dimineata incepe la 5 si jumatate. La ora 6, baiatul este deja iesit pe usa.

Are de mers 2 ore pe jos, prin nameti, pentru a ajunge la scoala.

##VIDEO130119##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Copilul se intalneste pe drum cu un alt coleg de clasa si infrunta impreuna nametii cu noaptea in cap. Dupa 2 ore de mers prin frig si de infruntat mormanele de zapada, baietii ajung, in sfarsit, la scoala.

In timp ce alti colegi sunt treziti de putin timp si odihniti, cei doi tineri sunt deja epuizati.

Temperaturi scazute s-au inregistrat si la Targoviste. De teama sa nu inghete de frig, autoritatile i-au strans pe oamenii fara adapost si i-au dus la adapost. Meteorologii anunta ca valul de frig care a cuprins ieri tara noastra, se va mentine pana vineri. Vremea va fi foarte geroasa iar pe alocuri mercurul va cobora chiar si sub -25 de grade.