Au rascolit tara in lung si in lat! Politistii francezi o cauta fara oprire pe tanara care a fost complice la actele teroriste

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:55

In timp ce Franta inca isi plange victimele, femeia despre care se presupune ca ar fi fost complice la actul terorist din incinta magazinului evreiesc este in libertate.

Politia o cauta neincetat, dar, se pare ca tanara a trecut, deja, granita in Siria. Ea este Hayat Boumeddiene, sotia tanarului de culoare care a atacat magazinul evreiesc din Paris la sfarsitul saptamanii trecute si care a ucis 5 persoane. Politia o considera complice la actele teroriste.

In timp ce toate autoritatile franceze rascoleau tara in cautarea femeii, se pare ca tanara se afla, de mult timp, in Siria.

Aceste imagini au fost surpinse de camerele de supraveghere ale aeroprtului din Turcia in data de 8 ianuarie, adica in aceeasi zi in care sotul ei era implicat in uciderea a 4 oameni nevinovati in magazinul evreiesc din Paris.

Autoritatile au descoperit ca femeia se afla in Turcia inca din 2 ianuarie, in ciuda datelor anterioare furnizate de politia franceza, care arata o femeie cu semnalmentele lui Hayat cum fuge din magazinul evreiesc imediat dupa ce fortele de ordine l-au neutralizat pe teroristul Coulibaly.

Suspecta se afla in aeroport impreuna cu un barbat, care a insotit-o pe tot parcursul calatoriei. Se pare ca fratele acestui insotitor este bine cunoscut in randul serviciilor franceze de informatii. Desi era cautata in toata Franta, autoritatile din Turcia nu au extradat-o pe femeie, pe motiv ca nu ar fi primit la timp informatii din partea francezilor. Asa se face ca, deocamdata, tinerei de 26 de ani i s-a pierdut urma in Siria.

##VIDEO130478##

In timp ce tanara se ascunde de politie pe unde poate, urmarile faptelor sotului ei raman intiparite in memoria colectiva a francezilor. Ieri, rudele celor 4 evrei ucisi in atentatul comis de Coulibaly si-au ridicat victimele de la morga.

Toate cele 4 victime au ajuns, astazi, in Israel, unde vor fi inmormantate. Intre timp, proprietarul tipografiei unde s-au baricadat fratii Kouachi inainte de a fi ucisi de treupele franceze a povestit ce s-a intamplat in cladire in acele ore de groaza.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Michael Catalano este omul care a stat fata in fata cu fratii Kouachi si a scapat nevatamat. Barbatul se considera norocos si rememoreaza cu groaza clipele prin care a trecut dupa ce teroristii au batut la usa tipografiei sale, in cautarea unei ascunzatori. Omul era speriat, mai ales ca nu se afla singur in cladire.

Cu el era si unul dintre angajati, care a reusit sa se ascunda chiar inainte ca cei doi frati sa intre in interior, si a ramas acolo pana la finalul evenimentelor.

Omul rasufla, acum, usurat! Considera ca numai un miracol l-a putut feri de o tragedie!

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.