CAT TE COSTA? O scurta analiza a noutatilor de pe piata gadget-urilor, proaspat lansate peste ocean

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:55

Tehnologia progreseaza de la o zi la alta, mai ales cand vorbim despre produse electronice si electrocasnice! Ce era nou in urma cu o jumatate de an, poate fi considerat deja depasit.

Analizam, imediat, noutatile de pe piata gadget-urilor, proaspat lansate peste ocean. Urmeaza rubrica stirilor Kanal D, „Cat te costa?”. Conectarea la internet este tot mai importanta. Iar tehnologiile dezvoltate in prezent duc acest plan la extrem. Sa controlezi de pe telefonul mobil tot ce tine de casa si masina nu mai este un vis. Problema e alta. Orice gadget, oricat de simplu ar fi, costa!

Cele mai noi gadgeturi si cele mai complexe tehnologii au fost lansate, deja, la salonul organizat peste ocean, tocmai in Las Vegas.

Companiile de electronice si electrocasnice traseaza, la aceasta expozitie, moda pentru anii viitori.

Se vorbeste tot mai mult despre un nou tip de internet. „Internetul produselor” este un termen foarte general care reprezinta dispozitivele ce comunica intre ele, fara tine (n.r. fara consumator), pe internet. Deci, cand spunem „internetul produselor” ne referim, de obicei, la modul in care termostatul comunica cu masina ta. Comanda vocala nu mai este o noutate.

Acum, conteaza ce se intampla dupa ce lansezi aceasta comanda!

Bucataria este un loc traditional in care tehnologia de ultima ora nu are ce cauta? Va inselati! Mai exact, reteta pentru cina va fi proiectata direct pe blatul mesei de bucatarie, fara niciun laptop sau telefon mobil prin care sa accesezi internetul. Companiile care dezvolta concept car-uri au depasit deja tehnologiile gen: pilot automat, propulsie bazata pe energie verde, control de pe telefonul mobil.

##VIDEO130496##

Un astfel de concept care, prezentat in Las Vegas, vine singur din parcare, pana in fata blocului, acolo unde il astepti. Parte din aceste tehnologii sunt deja disponibile. Costurile tin, insa, de nivelul miilor sau zecilor de mii de euro. Pot fi comandate si de consumatorii romani, cum altfel, decat prin intermediul internetului.

Tehnologia 4 K este disponibila de multa vreme si in magazinele romanesti.

De asemenea, nici televizoarele cu ecran curbat, ultra HD, nu mai sunt o noutate! Preturile pornesc de la 2- 3 000 de lei, dar pot depasi chiar si 40 000 de lei pentru un televizor curbat de generatie 2014. Adica peste 8 000 de euro.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

La salonul de la Las Vegas au fost prezentate noi versiuni alte televizioarelor de tip OLED, care inlocuiesc deja batranele LED-uri! Diferente tine de numarul de pixeli.

Cu alte cuvinte, vizionarea unui film, in sufragerie, devine, tot mai mult, o experienta care o depaseste pe cea de la cinematograf. Preturile pentru un astfel de televizor trec, insa, de 10 000 de lei.

Tot in Las Vegas, cei mai importanti producatori de telefoane mobile au adus noi versiuni de aparate cu ecranul curbat si o calitate a imaginii pentru camerele video mult imbunatatita. N-ar fi de mirare ca, deja, intre ecranul mobilului si cel al televizorului nu mai este nicio diferenta in privinta imaginii redate.

Un alt producator de electronice a lansat o noua generatie pentru camerele de filmat de actiune, care ar trebui sa concureze cu versatilele GOpro-uri. Vorbim despre o camera de mici dimesiuni, care filmeaza in format 4 K. Versiunile mai vechi ale acesteia se vand in tara noastra cu peste o mie de lei. Calitatea imaginii este, insa, doar FULL HD, fata de noua versiune 4 K. De alfel, sa faci o poza nu mai e o actiune... banala!

In plus, tot la expozitia din Las Vegas, au fost prezentate modalitati noi prin care tehnologia ajuta medicina, mai ales recuperarea celor care isi pierd membrele superioare. De exemplu, a fost prezentata o proteza care, controlata de un program computerizat, stimuleaza muschii si terminatiile nervoase, ramase neatinse, si reda mare parte din mobilitate.

 

 

 

Taguri: