Iti facu CRUCE cu ambele maini! Uite cum arata gardul penitenciarului de MAXIMA siguranta din Galati

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 sep 2020, 12:30

Se darama puscaria din Galati! Chiar daca aceasta ar fi dorinta detinutilor inchisi, nu este o gluma. Si institutia se mai numeste si „de maxima siguranta”.

De rasul detinutilor e zidul care ar trebui sa-i opreasca de la evadare! E suficient sa sufle-un pic, ca sa traga-n piept, apoi, aerul dulce al libertatii! Asa arata gardul Penitenciarului din Galati, numai de maxima siguranta nu e! 11 proptele mari din lemn si 7 mai mici il tin pe verticala.

In timp ce inchisorile din toata lumea arata ca niste fortarete, cea de la Galati parca ar avea in interior gaini, nu detinuti periculosi.

Colac peste pupaza, pe gardul de beton a fost agatat si un avertisment menit sa-i tina la distanta pe curiosi: „Atentie, pericol de prabusire”.

Nu putem sa nu ne gandim ce s-ar intampla daca, Doamne fereste, pamantul s-ar zgaltai odata mai puternic. Nimic nu le-ar mai sta in cale condamnatilor dornici de libertate. Pe de alta parte, gluma, gluma, dar, rudele detinutilor abia mai dorm noaptea-n pat cu gandul la drobul de sare, daca zidurile cedeaza si cad taman peste ai lor?!

##VIDEO131007##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Penitenciarul

de Maxima Siguranta din Galati nu mai este un loc sigur. La un cutremur, peretii ar putea sa cedeze, iar caramizile ar putea sa-i loveasca pe detinuti. Pe cat de periculos le pare unora gardul de mantuiala, pe-atat de normal altora. Cei din conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranta din Galati nu considera situatia anormala. Le-am cerut un punct de vedere si iata ce ne-au raspuns:

Siguranta penitenciarului si a comunitatii reprezinta o prioritate si totodata o responsabilitate a administratiei locului de detinere, iar pentru a spori gradul de siguranta s-au luat masuri suplimentare de imprejmuire a perimetrului
interior. Pentru indeplinirea acestui obiectiv, de-a lungul timpului s-au realizat mai multe reparatii curente asupra gardului imprejmuitor, ultimele lucrari de reparatii efectuandu-se in anul 2012. (...)iar in anul 2015 sunt alocate fonduri pentru efectuarea proiectului tehnic de executie al acestui obiectiv
.”

Unii ar spune „toate bune, pana la proba contrarie”! Sa ne rugam sa nu!