SOCANT. Li s-a facut VACCIN antitetanos, dar au ajuns de urgenta la spital!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:56

Situatie fara precedent in Curtea de Arges: parintii si-au trimis copiii la scoala perfect sanatosi, dar, au venit ulterior sa-i viziteze la spital.

Micutii au ajuns cu simptome grave, dupa ce au fost vaccinati la scoala impotriva tetanosului. Parintii au intrat in panica cand au fost sunati sa vina sa-si ia odraslele de la spital. Le stiau pe acestea bine mersi, la scoala, la ore. Insa, dupa vaccinare, totul s-a transformat intr-un cosmar pentru ei si pentru copiii lor. Opt elevi de 14 ani au inceput brusc sa se simta rau.

Sperietura oamenilor a fost cu atat mai puternica cu cat niciunul dintre parinti nu fusese anuntat despre procedura de vaccinare care urma sa aiba loc in acea zi.

Toti copiii au fost dusi la spitalul din localitate, unde au fost tinuti o noapte sub observatie medicala. Insa, pana sa ajunga la spital, starea micutilor parea sa se fi ameliorat.

Autoritatile au deschis o ancheta pentru a afla cauzele care au provocat simptomele ingrijoratoare. Intre timp, Ministerul Sanatatii si-a luat masuri de precautie. Din pacate, cazurile din Arges nu sunt izolate. Alti 18 copii comuna bacauana Gura Vaii au ajuns la spital dupa ce li s-a administrat vaccinul obligatoriu.

Si in acest caz, cercetarile continua.

##VIDEO131068##

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”