SABBAGH in ACTIUNE. Locuri famate din Romania unde oamenilor le este FRICA sa iasa afara din case

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:57

Sunt locuri, in tara noastra, in care oamenii traiesc ziua si noaptea cu frica in san. Se tem sa nu fie atacati, batuti si jefuiti in propriile case.

Putini au curajul sa vorbeasca, sa se planga. Auzim doar din cand in cand despre talharii, batai sau rafuieli in plina strada intre grupari si clanuri rivale. Nicio echipa de televiziune n-a avut, insa, curajul sau inconstienta, cum vreti sa-i spuneti, sa investigheze, sa vada exact cine sunt indivizii care încearca sa faca legea pe strazi. Iata chipul had al unei realitati din ce in ce mai ingrijoratoare!

Ne-am dori cu totii sa ne crestem copiii intr-o tara sigura, cu oameni care se duc la serviciu si isi vad linistiti de treburile lor.

Din pacate, nu este asa. Statisticile oficiale ale politiei vorbesc de zeci de grupari si clanuri care incearca sa domine cartiere si chiar orase intregi prin violenta. Bucurestiul este in top. Aici isi au fieful cele mai temute grupari. Ca sa-si protejeze afacerile ilegale, sa-si impuna suprematia asupra unui anumit teritoriu, acesti indivizi recurg deseori la violenta. Si cum interlopilor nu li se intampla, de obicei nimic, multi tineri le calca pe urme.
Isi fac dreptate singuri, fara nicio frica de lege.

Asemenea imagini nu sunt, nici pe departe, un caz izolat. De cele mai multe ori, martorilor le e frica sa vorbeasca, victimelor, cu atat mai mult. Noi am reusit, insa, in exclusivitate, sa surprindem imagini incredibile si marturii cutremuratoare. Fara nicio exagerare, oamenii care s-au incumetat sa ne povesteasca ce au vazut stiu ca isi pun viata in pericol.

Au incalcat legea tacerii, aceeasi ca in Italia, doar cine n-aude, n-a vede si tace, traieste o mie de ani in pace.

##VIDEO131355##

Totul a inceput cu un apel dat la 112. O familie tocmai fusese atacata in propria casa de mai multi barbati inarmati, cu fetele acoperite de cagule. Echipajele de politie ajung in doar cateva minute la locul bataliei. Agresorii au avut, insa, timp sa fuga.

Victimele si martorii sunt inca in stare de soc. Victimele se plang ca au fost batute cu bestialitate. Politistii incearca sa adune informatii, ca sa poata pleca in cautarea suspectilor. E, insa, foarte greu. Victimele sunt, insa, incoerente. Par sa spuna doar jumatate de adevar. Oamenii ne arata locul in care agresorii au abandonat, se pare, o parte din arme.

Il gasim, in sfarsit, pe barbatul cautat de agresori.

Explicatia pe care ne-o da pentru incaierare e de-a dreptul halucinanta: „ Ne-am injurat la telefon. ” Nici macar rudele, care au platit oalele sparte, nu cred ce sustine barbatul.

Priviti cu cata dezinvoltura se plimba barbatul prin fata politistilor cu telefonul la o palma de ureche. Nimeni nu mai e ca el. E chiar deranjat ca i se cer niste lamuriri. E clar, nu are chef sa colaboreze.

Le spune oamenilor legii o poveste fara cap si coada. Politistilor parca nu le vine sa creada ca Facebook-ul poate face atatea victime. Oamenii legii au pierdut cam mult timp, asa ca se grabesc sa porneasca in cautarea agresorilor. Blocheaza, practic, intreg cartierul. Toate masinile suspecte sunt controlate pentru ca agresorii pot fi oriunde. Tot ce stiu despre ei este ca agresorii au la ei arme albe si cagule.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Roadele nu intarzie sa apara. Suntem anuntati ca un echipaj de politie a oprit cativa tineri care se potriveau descrierii facute de martori. Mergem si noi acolo. Surpriza, in buzunarele suspectul, politistii gasesc chiar obiectele despre care vorbeau martorii:o cagula, un cutit.

Din cate se pare, nici victimele nu sunt tocmai duse la biserica. Acum, cu politia de fata si in prezenta camerelor, si-au recapatat curajul. Politistii incearca sa dea de urma celorlalti trei suspecti, dar si a femeii care se pare ca-i insotea. Intr-un final sunt gasiti si ceilalti suspecti.

Printre ei, si o domnisoara imbracata ca pentru o noapte un club, nicidecum pentru o incaierare. Suspectii au fost prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventiva, dar, magistratii au hotarat cercetarea lor in libertate pentru violare de domiciliu, loviri si alte agresiuni. Politistii inca incearca sa afle de la ce a pornit scandalul. De la gelozia unor femei, Facebook sau niste eventuale dispute pentru teritoriu.