LECTIE de VIATA. O invatatoare diagnosticata cu TUMORA CEREBRALA merge zi de zi la scoala din respect si dragoste pentru elevii ei

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:57

Fiecare zi este o lupta pentru ea. Nu stie cat mai are de trait, dar, incearca sa le aduca numai bucurii celor din jur.

E lectia de viata pe care ne-o da o invatatoare din Dolj. Desi are semipareza pe partea stanga si o tumora cerebrala, tanara merge, zi de zi, la scoala si isi iubeste elevii de parca ar fi copiii ei. Are nevoie de 50 000 de euro, atat costa operatia care i-ar putea salva viata.

Dascalita priveste fiecare zi ca si cum ar fi ultima. Nu stie cat mai are de trait, dar, vrea sa-si petreca restul vietii in sala de casa, alaturi de elevii ei pe care ii iubeste.

Are doar 39 de ani, dar, abia se mai poate misca. Asta nu o impiedica, insa, sa fie in fiecare zi la catedra, in mijlocul copiilor pe care ii iubeste ca pe proprii ei copii. Incearca sa zambeasca si chiar reuseste sa uite, uneori, ca e bolnava.

De sase ani, Marcela Constantin lupta cu nemilosul cancer. Medicii au depistat-o tarziu, asa ca boala s-a raspandit si acum e greu de invins.

Femeia a fost, deja, supusa unei interventii chiurgicale la cap, insa, boala a revenit. O macina incet si sigur in fiecare zi.

Medicii din tara nu-i mai dau nicio sansa, insa, salvarea ar putea veni de la o clinica din Hanovra. Doctorii de aici i-au recomandat operatia pe creier. 50 000 de euro costa sansa la viata pentru Marcela, care abia castiga 300 de euro intr-o luna.

##VIDEO131423##

A facut tot ce-a putut ca sa ajunga in strainatate, dar si-a dat seama ca e condamnata la moarte. Statul nu deconteaza interventia chirurgicala.

In plus, clinica din Germania este privata si nu lucreaza cu Casa de Asigurari, asa ca banii trebuie sa-i stranga singura.

Marcela incearca sa nu-si piarda speranta si sa-si poarte, cu demnitate, crucea suferintei. Gaseste putere sa lupte si pentru bunica ei, pe care o ingrijeste, asa cum poate, de mai bine de 9 ani, de cand a cazut la pat. Doarme la capataiul batranei, pe un pat improvizat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Singura clipa de fericire o traieste atunci cand se afla in mijlocul copiilor. Nici fostii elevi n-au uitat-o.

Cei care doresc sa o ajute pe invatatoarea Marcela Constantin sa isi plateasca operatia care i-ar putea salva viata pot face donatii in contul in lei: RO24RNCB0497142229780003 deschis la BCR.