STRIGATOR la CER. Bolnavi de cancer, tratati cu SER FIZIOLOGIC in loc de CITOSTATICE

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:57

Bolnavi de cancer tratati cu ser sau, altfel spus, apa chioara in loc de citostatice. Procurorii sustin ca un lant de farmacii ar fi vandut astfel de medicamente contrafacute!

Ancheta procurorilor a inceput dupa ce mai multi bolnavi de cancer ar fi reclamat la Politie ca au cumparat citostatice contrafacute de la un lant de farmacii. Anchetatorii au reusit sa descopere o intreaga retea care se ocupa de importul de medicamente pentru boli grave. Acestea ar fi fost contrafacute in afara tarii. Apoi medicamentele tranzitau Romania in drumul lor spre tari precum Anglia, Danemarca sau Germania. Citostice contrafacute au fost vandute, insa, si in tara noastra.

Surse apropiate anchetei sustin ca medicamentele care au ajuns la bolnavii de cancer nu contineau substante nocive. Cu toate acestea, boala avansa. Practic, substanta activa era mult diluata cu apa, asa ca medicamentul nu isi mai facea efectul. Specialistii sustin ca ar fi fost foarte greu pentru oricine sa isi dea seama ca medicamentele sunt contrafacute.

##VIDEO131486##

Anchetatorii spun ca indivizii ar fi folosit mai multe societati comerciale prin care ar fi vandut medicamente contrafacute farmaciilor.

Banii astfel obtinuti, aproximativ 5 milioane de euro, ar fi fost, apoi, spalati prin diferite firme imprumutate fictive. Prejudiciul adus statului s-ar ridica la 3 milioane de euro.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Politistii au facut 64 de perchezitii la domiciliile suspectilor, dar si la sediile unor societati comerciale din Bucuresti,

Ilfov, Buzau, Iasi, Ialomita, Arges si Olt. Procurorii urmeaza sa decida cate dintre persoane conduse astazi la audieri vor primi ordonante de retinere.

 

 

Taguri: