Romanii, INNEBUNITI dupa painea alba. Mancam 400 de franzele pe an!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 30 sep 2020, 06:50

Nu prea ne place painea neagra si le evitam pe cele din secara sau faina integrala! Suntem indragostiti iremediabil, se pare, de franzela alba.

In medie, fiecare roman mananca nu mai putin de 400, in fiecare an. Pe cat de mic e pretul, pe atat de mari sunt problemele de sanatate. Macar paine sa fie pe masa, daca de altceva nu ne ajung banii. Asta isi spun in fiecare zi milioane de romani ajunsi la sapa de lemn.

Doamna Marcela are o pensie de 350 de lei si abia se ajunge cu banii.

Locuieste impreuna cu un nepot. Cei doi stau mai mult nemancati, sunt zile intregi cand pe masa nu au decat o franzela. Cumpara painea cea mai ieftina. E proaspata si ii satura repede, asta e tot ce conteaza.

De foame, de pofta, din obisnuinta sau din saracie, franzela este nelipsita de pe mesa noastra. Medicii spun ca pe cat e de gustoasa, pe atat e de nesatoasa, mai ales atunci cand este consumata calda.

Obisnuintele sunt greu de schimbat. Unii sunt convinsi ca nu se satura daca nu mananca paine alba.

Suntem fruntasii Europei la consumul de paine alba Un roman mananca, in medie, 400 de franzele pe an, cu 20 la suta mai mult fata de media europeana. Painea din faina neagra sau cea din secara, cele mai sanatoase, de altfel, nu prea ne plac. O recunosc pana si marii producatori.

Medicii nu interzic definitiv painea alba, insa, avertizeaza ca ne poate imbolnavi daca e consumata in exces si pe termen lung.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO131548##

 

 

 

Taguri: