SPITALUL GROAZEI. Cel mai mare institut de boli pulmonare din tara isi intimpina pacientii cu igrasie si conditii inumane

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:59

Am descoperit un spital aflat in coma. E o gluma amara! Dar, are nevoie de ingrijiri chiar mai mult decat pacientii internati aici.

Medicii baga mana in buzunar ca sa le mai indulceasca pacientilor chinul! Din salariul lor, incearca sa le faca bolnavilor sederea mai usoara. Doamna Maria e infirmiera de 35 de ani. A vazut multe si a trecut peste toate grautatile. Insa, parca niciodata nu a fost asa de rau ca acum. Sunt nopti cand trebuie sa aiba grija singura de peste 50 de bolnavi.

Cand a ajuns la institului „Marius Nasta”, aparatul de radiologie, pe care medicii inca il folosesc, avea deja cativa ani de functionare.

E o minune ca se mai deschide, mai ales ca in cladire ploua prin gaurile din acoperis direct pe el. Petruta Popa lucreaza in spital de 15 ani. Ii este greu, insa, nu s-a gandit nicio clipa sa paraseasca Romania.

Alearga de la un pacient la altul. Are o vorba buna pentru fiecare si nu a uitat sa zambeasca, desi salariul abia daca ii ajunge. Constantin Dogaru e un obisnuit al institutului.

Vine in fiecare an la tratament si stie ca fara ajutor ar fi fost mort de mult.

##VIDEO132236##

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Au asteptat 25 de ani un semn de bunavointa de la guvernati si inca mai asteapta.

Si-au dat, insa, seama ca e posibil ca spitalul sa se darame pana Ministerul Sanatatii le va aloca fonduri asa ca au facut un proiect european. Nu stiu daca vor primi cele 20 de miloane de euro, dar si-au pus toate sperantele.

Anul trecut, oficial, Romania avea 34 de mii de bolnavi de tuberculoza. Insa, romanii cu afectiuni respiratorii sunt mult mai multi. Suntem pe primul loc in Europa la numarul bolnavilor de TBC, in acelasi timp, avem, insa, cele mai putine spitale, aparatura cea mai veche, iar medicamentele noi ajung la noi in tara cu intarziere de ani
de zile.

 

 

Taguri: