AVERTISMENT: Doi litri de apa pe zi ar putea fi prea mult! Iata efectele nocive asupra sanatatii

Editor: Bogdan Mihai Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 06:04

Doctorii ne spun mereu sa bem mai multa apa, insa un studiu recent pune sub semnul intrebarii beneficiile apei pentru organism.

Doi litri de apa pe zi ar trebui sa ne sporeasca puterea de concentrare, sa ne dea mai multa energie, sa ne curete tenul, sa ne fereasca de migrene, sa ne detoxifieze organismul si sa ne taie pofta de mancare. Sau cel putin asa am fost invatati.

Un grup de cercetatori au decis sa investigheze beneficiile apei asupra organismului, concuzionand ca un litru si jumatate sau doi ar putea fi mai mult decat ar avea nevoie organismul.



Profesorul Mark Whiteley, chirurg cardiovascular, a declarat ca daca bem cantitati mari de apa timp indelungat, concentratia de substante chimice din creier se schimba, acesta asteptandu-se sa consumam mereu aceeasi cantitate de apa.

Whiteley este convins ca extra-hidratarea este legata de problemele de transpiratie excesiva a unora dintre pacientii sai, care au avut nevoie chiar si de extirparea glandelor sudoripare.

De asemenea apa poate provoca insomnii si chiar moartea, daca este consumata in cantitati excesive.


Cea mai buna metoda pentru a afla daca trebuie sa bei apa este seta. Daca iti e sete, bea un pahar cu apa. Un alt indiciu al hidratarii e culoarea urinei, care trebuie a fie deschisa.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: