ACUZATII grave la adresa lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Omul de afaceri sustine, insa, ca e nevinovat!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:01

Cumnatul premierului si-a petrecut noaptea in arest. Procurorii l-au retinut pentru 24 de ore, iar acum barbatul incearca sa-i convinga pe judecatori sa nu-l trimita in arest preventiv.

Acuzatiile procurorilor sunt, insa, foarte grave. In primele sale declaratii in acest caz, premierul Victor Ponta vorbeste despre suferinta mamei sale! Iulian Hertanu este cumnatul premierului Victor Ponta. Procurorii au decis sa-l retina pentru 24 de ore. Acum asteapta decizia judecatorilor in privinta arestarii sale preventive. Acuzatiile procurorilor sunt grave: constituire de grup infractional, evaziune fiscala si deturnare de fonduri europene.

Mai exact, Hertanu alaturi de alti oameni de afaceri si doi parlamentari ar fi deturnat fonduri europene in valoare de 7.8

milioane de lei si ar fi facut o evaziune fiscala de 2,5 milioane de lei, spun procurorii. Potrivit Mediafax, care citeaza referatul procurorilor, „ Inculpatii si-au concentrat eforturile pentru fraudarea banilor(...) obtinuti din fonduri europene si au transformat proiectul intr-o sursa de realizare a unor interese particulare ”.

##VIDEO132836##

In acelasi dosar, este inculpat si deputatul Sebastian Ghita, dar si colegul sau, Vlad Cosma.

Procurorii invoca, in acelasi referat citat de Mediafax, „ persistenta inculpatilor in activitatea infractionala ” derulata timp de patru ani, si „ implicarea in circuitul de deturnare a fondurilor mai multor societati comerciale, unele tip fantoma ”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cei doi sunt acuzati de procurori ca ar fi

facut presiuni pentru ca firma cumnatului premierului sa castige ilegal un contract pentru modernizarea retelei de canalizare a orasului Comarnic. Culmea este tot un om politic spune ca a atras atentia asupra acestor lucruri inca de acum 2 ani. Ramane de vazut care va fi decizia judecatorilor Inaltei Curti legat de mandatul de arestare al lui Iulian Hertanu.