A fost cea mai asteptata noapte din acest an. Chinezii au sarbatorit intrarea in Noul An, cel al Caprei de Lemn!

Editor: Silviu Bunea Autor: A.M.
Actualizat: 29 sep 2020, 22:05

De ce trebuie sa ne ferim si cum va fi in anul care tocmai a inceput? La miezul noptii, clopotul din Vechiul Turn al capitalei chineze a fost batut de 108 ori.

Traditia spune ca asa este atras   norocul in Noul An al Caprei de Lemn. Spectacolul de la trecerea dintre ani a continuat cu focuri de artificii.

Se spune ca zgomotele produse de artificii si pocnitori alunga spiritele rele, mai ales ca anul care tocmai s-a incheiat a fost marcat de tragedii aviatice care au ingrozit lumea.

Ca sa intampine cum se cuvine noul an, chinezii din orasul  Wuzhen au creat un adevarat spectacol de lumini.


Sute de mii de leduri colorate au decorat orasul  si 30 de lanterne mari sub forma de barci, cifre,  animale si flori au facut deliciul turistilor.

Anul Caprei a fost intampinat de unii chinezi in temple, rugandu-se  pentru noroc, fericire si pace. La intrarea in templu, oamenii si-au frecat mainile de o maimuta sculptata, simbol al norocului, apoi au aprins betisoare si si-au scris dorintele pe fasii de hartie rosie.

Inainte de a iesi din  templu, chinezii au aruncat cate o moneda intr-un clopot. Potrivit tradititei, zgomotul produs de acesti banuti inseamna indeplinirea dorintelor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In alt oras, chinezii au participat la

parada dragonilor. Prin Dansul Dragonului, chinezii isi arata recunostinta fata de zei si se roaga pentru siguranta in  noul an.

Trecerea de la Anul Calului de Lemn  la Anul Caprei de Lemn a fost marcata si de comunitatea de chinezi din New York.
Focul de artifici  a luminat cerul timp de  25 de minute.

Specilistii in Feng Shui sustin ca in anul Caprei de Lemn este posibil sa apara conflicte si dezastre legate de foc ,dar si castiguri mari  pentru cei care lucreaza cu lemnul.

Sarbatoarea intrarii in Noul An Chinezesc se va incheia pe 24 februarie.

 

Taguri: