O vorba din batrani spune ca „ce e prea mult, strica”, chiar si cand aduce numai beneficii. Lumea plantelor are si mici „capcane”.
„Daca folosim un ceai de intretinere, este bine sa nu-l folosim mai mult de o luna de zile, in linii mari.”, afirma specialistii.
Nici n-am fi avut cum sa stim aceste lucruri, din moment ce ele nu se scriu pe spatele cutiilor de ceai.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Cati dintre noi n-am baut ceai de tei? Este chiar printre preferatele celor care cauta o bautaura linistitoare inainte de culcare.
In plus, „sunatoarea este un excellent antidepresiv, dar, luat mult timp poate sa induca anumite dureri in corp.”
Putini sunt bautorii de ceai care stiu sa-si dozeze cantitatile si sa-si aleaga exact planta de care au nevoie. Cei mai multi le consuma dupa ureche sau dupa gust. Nimic mai gresit!„Ceaiul de vasc, poate sa dea aritmii daca se depaseste doza ”.
Odata ce am aflat aspectele negative, nu inseamna ca trebuie sa „punem la index” ceaiurile si sa nu ne mai atingem de ele. Avem perioade cand organismul nostru chiar cere un mic ajutor din partea plantelor. Si cel mai indicat este sa i-l dam, atata timp cat tinem cont de cateva sfaturi simple:„ Daca vrem sa bem un ceai de intretinere atunci folosim un ceai dintr-o singura planta sau mai multe, dar, nu este bine sa-l folosim foarte mult timp.”