Klaus Iohannis se mandreste cu bilantul DNA pe 2014: “A functionat cu motoarele turate”

Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:01

Daca industria romaneasca ar merge ca DNA, am scapa rapid de saracie. Numai anul trecut, cei 86 de procurori anticoruptie au reusit sa recupereze 310 milioane de euro!

Bilantul facut astazi de conducerea DNA ar face fericit orice contabil, oricat de exigent. Cu un buget de numai 100 de milioane de lei anual, rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase.

Cele mai multe dosare penale inregistrate, cele mai multe dosare penale de solutionat, cele mai multe dosare penale solutionate, cele mai multe rechizitorii emise intr-un an, cele mai multe condamnari in dosarele DNA si cei mai multi demnitari de rang inalt investigati intr-un an de zile ”, a declarat Kovesi la prezentarea bilantului.

O recunoaste chiar si presedintele Klaus Iohannis: „ DNA a functionat cu motoarele turate in 2014 ”. Chiar daca procurorii au realizari spectaculoase, „ Intr-un singur dosar interventia procurirlor a prevenit producerea unui prejudiciu de peste 105 milioane de euro, suma ce reprezinta de 5 ori bugetul DNA pe un an. In alte dosare, interventia procurorilor a blocat retrocedarea ilegala a unor terenuri, evitandu-se prejudicierea statului cu suma de peste 300 de milioane de euro ”.



##VIDEO133099##

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Banii sunt, insa, destul de greu de recuperat. „ Hotararile judecatoresti ramase definitive in cauzele DNA in anul 2014 au inclus confiscarea si recuperarea de produse infractionale in suma de peste 310.000.000

euro, de 3 ori mai mult decat in anul 2013. Daca aceasta suma ar fi efectiv executata, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul il plateste medicilor din Romania intr-un an ”.

O recunoaste, de altfel, si premierul Ponta: “ Trebuie sa imbunatatim legislatia si sa avem hotarari care sa poata fi puse in executare ”.