INEDIT. Etnologii romani sustin ca au aflat de ce vorbesc oltenii atat de repede

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:02

Se descoperi raspunsul la o mare intrebare: de ce vorbesc oltenii atat de repede? Savantii sustin ca nu e vorba numai de faptul ca au multe de spus.

Altul e secretul! Dupa cum bine ati auzit, aproape nu e om in tara lui `nea Marin care sa nu vorbeasca mai repede decat poate scrie orice grefier. Cat e ziua de lunga, toaca la cuvinte de i-ar face invidiosi si pe ardeleni, cunoscuti ca molcomi si calculati in limbaj.

Pentru toata efervescenta in vocabular a oltenilor specialistii au si o explicatie: „ Casele sunt foarte aproape unele de celelalte si probabil, atat femeile cat si barbatii au simtit nevoia de a comunica cat mai mult .” Unde mai pui ca le merge gura cum le merge

mintea! Nu degeaba se spune ca oltenii au coatele-ascutite: „ Se stie foarte clar ca oltenii, mergand in afara ariei lor, incearca sa se remarce, pentru a nu ramane in anonimat si pentru a-si demonstra lor ca pot sa razbata si in alta arie geografica ”, afirma etnologul care completeaza „ socializeaza foarte mult, probabil pentru multa informatie pe care o asimileaza diverse persoane vor sa trasmita mai departe .”

##VIDEO133214##

Adica olteanului ii cam place sa plece urechea la ce zice unu`, ce zice altu`.

Pe scurt: barfa. La sat, orice subiect e bun de discutie. Iata-le pe doamne! Si-au pus sorturile in cui, au lasat mancarea pe foc domol si au iesit la poarta, la un pahar de taina.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sa nu credeti ca doar femeilor le place barfa! O recunosc,

cu mana pe inima, si barbatii, care spun, totusi, ca oltecele lor sunt ceva mai rele de gura decat ei. Si cum calatorului ii sade bine cu drumul, asa si olteanului cu jocul si cu voia buna. Poate doar moldovenii le mai sufla-n ceafa, daca ar fi sa facem un clasament, pe regiuni. Cu bune si rele, oltenii sunt mandri de felul lor de-a fi si spun ca n-ar schimba nimic.

 

 

Taguri: