Ati fost aici? Incursiune in Muntii Ceahlau, masiv supranumit si "Olimpul" Moldovei

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 20:02

Va recomandam, astazi, o cura de sanatate si bucurie pentru suflet, la poalele Ceahlaului, „Olimpul Moldovei”.

Oamenii sfintesc locul cu povesti si bucate dintre cele mai sanatoase. Iar frumusetea statiunii Durau, pe care George Mihai si Cosmin Ciobanu v-o prezinta acum, este fara pereche. Dumneavoastra „Ati fost aici?”. Nu puteam ajunge aici, la poalele Athos'ului romanesc, asa cum mai este supranumit Ceahlaul, fara a veni si-n cautare de hrana sufleteasca.

Noi am ales pentru asta manastirea Durau. E unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din zona si are o istorie impresionanta.

Adevarata sa podoaba, bogatie se afla inauntru, pe zidurile bisericii, pe pereti. Pictura este realizata de nimeni altul decat maestrul Nicolae Tonitza. Aici s-ar regasi elemente importante, caracteristice lucrarilor sale, vorbim despre ochii pruncului Isus, despre sfinti, care aici sunt pictati intr-o forma mai umanizata si si despre cei trei pastori, care imbraca haine care se-aseamana straielor moldovenesti.

##VIDEO133350##

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”