O noua lege impotriva EVAZIUNII FISCALE a intrat in vigoare de la 1 martie. Cumparatorii care nu primesc bon au dreptul sa plece din magazin FARA sa PLATEASCA marfa

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:02

Chiar daca amenzile pentru evaziune au crescut, iar cumparatorii care nu primesc bon au dreptul sa plece din magazin fara sa plateasca, negustorii care folosesc casele de marcat sunt o raritate.

Unii le au, dar, elibereaza bonuri fiscale doar daca le cere clientul. Urmeaza un material filmat cu o camera ascunsa. Naravul din fire nu are lecuire nici macar atunci cand la mijloc sunt sanctiuni de zeci de mii de lei. Tanara vanzatoare la o florarie recunoaste ca nici casa de marcat nu are.

Nu va ganditi ca este singura. La un targ de martisoare am gasit o precupeata tare suparata.

Cand i-am cerut bon, a inceput cu explicatiile. Povestea, insa, se schimba cand intervine colega de taraba. Casa de marcata exista, alta este problema de fapt! Nu ar avea curent!

Atunci, cum se face, ca la nici doua tarabe distanta, un barbat, care vinde tot matisoare, taie bonuri fara nicio problema? Deasupra tarabei are agatat afisul de la ministerul finantelor unde scrie negru pe alb, ca cine nu primeste bon, poate pleca fara sa plateasca produsele.

##VIDEO133608##

Totusi, unde este lege, e si tocmeala. Inca nu se stie cum vor demonstra cumparatorii ca nu au primit bon, daca vor fi acuzati de vanzatori ca au furat din magazine. Batrana din imagini a cumparat doua gogosi si a pornit fericita spre casa, fara sa se gandeasca macar ca nu a primit bon fiscal. Doar ca, ce sa vezi, vanzatoarea a uitat sa bata produsele la casa de marcat! Vanzatorii trebuie sa elibere bon, fara sa li se ceara.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Un alt batran se loveste de aceeasi problema. Alege mai multe martisoare, apoi plateste tacticos. Vanzatoare ia banii, ii numara, ii pune alaturi de ceilalti si-si vede de treaba.

Nici prin minte nu-i trece ca ar trebui sa-i dea barbatul chitanta.

Cine nu elibereaza bonuri fiscale se va trezi cu pravalia inchisa si sigilata. In plus, vor fi amendati cu sume cuprinse intre 10 000 si 15 000 de lei. Legea a intrat in vigoare de la 1 martie, iar in urmatoarele doua saptamani, inspectorii de la Antifrauda vor demara campanii de informare ca sa nu se gaseasca vreun negustor sa spuna ca nu cunoaste legea.