Elevii unei scoli dintr-un sat de munte, nevoiti sa invete la lumina felinarului. O asociatie caritabila le-a adus lumina in clase!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 20:03

In vreme ce mai-marii din educatie viseaza tehnologii de ultima generatie pentru elevi, in Romania inca mai sunt copii care citesc la lumina lumanarii.

O mana de tineri, insa si-au propus sa faca ce statul doar promite, sa aduca lumina in cele mai indepartate catune din tara. E povestea scolii din Poienile de Sub Munte in care toamna trecuta descopeream o mana de copii care invatau la felinar. De ei, mai-marii de la Bucuresti nu auzisera si poate nici acum nu au auzit.

Dorinta copiilor ca intr o zi sa se aprinda macar un bec si in odaia lor de clasa a fost auzita, insa, de cineva.

Raza de lumina a ajuns pana la ei cu ajutorul „Free Miorita”, acealasi ONG care a mai adus lumina si in alte locuri uitate de lume. Impresionati de povestea copiilor, voluntarii s-au facut luntre si punte si au montat pe scoala panouri solare care, acum, alimenteaza trei becuri economice si o priza.

##VIDEO133773##

Si nimic nu a fost prea mult si prea greu pentru acesti tineri care nu asteapta nici aplauze si nici strangeri de maini.

Pentru ei multumirea cea mai de pret inseamna zambetele si bucuria din ochii copiilor. Minune, asta cred copiii ca se intampla, odata ajunsi la scoala uita de ger si de drumul lung peste dealuri si vai.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Micutii se uita cu uimire la ecranul colorat pe care

ruleaza povestea pe care, pana mai ieri, o descopereau la lumina felinarului. Acasa nu au televizor, asa ca abia asteapta sa ajunga la scoala si sa descopere o alta lume, normala pentru cei de la oras. Nu doar copiii sunt fericiti acum, ci si dascalita lor care, in fiecare zi, bate un drum lung pana la scoala. Recunoaste ca ii e greu, dar stie ca in mana ei e soarta a 15 copii, care, desi vitregiti de soarta, au dreptul la invatatura.