Situatie disperata intr-un sat din Dolj! Din cauza ploilor din ultimele zile curtile, gradinile, dar si pivnitele oamenilor au fost inundate

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:04

Satenii spun ca de la atata apa zidurile a doua case s-au prabusit deja! De vina este panza freatica din zona, foarte aproape de suprafata solului.

Priviti ce experiment au facut ca sa ne convinga de gravitatea situatiei! Fericiti cei care au ramas cu casele in picioare. De luni bune, oamenii din Zanoaga nu mai pun geana pe geana. La fiecare trosnitura, tresar de teama ca pamantul ii va inghiti cu totul.

Din anii `70, localnicii n-au mai trait asa ceva. De vina pentru tot ce li se intampla e panza freatica, mult prea aproape de suprafata.

La fiecare ploaie mai serioasa apa se umfla, sub pamant, si le izvoraste in locuinte. Iar in timp, beciurile pline ochi le trag casele, in jos, ca un aspirator.

##VIDEO134256##

Pana nu demult, aici locuia o batrana. Mai intai, a inceput sa cada tencuiala, ca apoi caramizile sa se desprinda una dupa alta. Norocul proprietarei a fost ca, in clipa in care bucatile din perete s-au prabusit, era plecata.

Apa a sapat adanc in fundatii, mancand din pereti si subrezind pana si acoperisul. Si-n curti, cat privesti cu ochii, totul e doar o mlastina.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Din cauza apei statute, e risc de epidemie.

Tocmai de aceea, aproape toti localncii au fost vaccinati impotriva hepatitei. Pentru ceilalti localinici, in fiecare saptamana, pompierii le aduc cate o cisterna cu apa. Sa faca haz de necaz e tot ce le-a mai ramas. Mai ales ca vestile meteorologilor nu sunt bune. In zilele ce urmeaza se anunta si alte ploi.