ATI FOST AICI? Tara Hategului - tinut istoric si etnografic din zona de sud-vest a Transilvaniei

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:04

Impinsi de necazuri si de nevoi, tot mai multi romani pornesc in pelerinaj. Numai la mormantul parintelui Arsenie Boca de la Prislop, se inchina anual milioane de crestini.

Multi din ei ajung, insa si la Densus, unde se pot ruga in cea mai veche biserica din tara. George Mihai si Vlad Ciobanu ne calauzesc, astazi, pasii pe urmele credintei. Daca vii sa-l cauti pe Dumnezeu, se spune ca e bine s-o faci acolo unde inaintasii tai l-au gasit deja. Adica in locurile unde acestia i-au inchinat lui Dumnezeu rugaciuni inca din cele mai vechi timpuri.

Asa ca ne incepem si noi calatoria in Tara Hategului chiar aici, la Densus.

Acolo, iata, este cea mai veche biserica romaneasca din piatra. Unii spun ca se slujeste aici de vreo sapte sute de ani numai, altii ii atesta chiar o vechime mai mare.

##VIDEO134356##

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Pitoreasca Tara a Hategului se confunda, practic, cu istoria, cu inceputurile poporului roman, iar in ultima vreme este considerata si un soi de leagan al spiritualitatii.

Asta se datoreaza poate si celui mai vizitat lacas de cult din zona, manastirea Prislop, dar si parintelui Arsenie Boca.

O rugaciune inchinata aici, la mormantul parintelui Arsenie Boca poate face minuni. Asta cred sute, poate chiar mii de pelerini, care urca in acest deal, la manastirea Prislop, in fiecare zi, si se asaza la o coada tocmai pentru a apuca sa ridice un gand bun si sa se-nchine la mormantul celui supranumit Sfantul Ardealului.

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.