SABBAGH in ACTIUNE. Lumea halucinanta a consumatorilor de droguri: au consumat substante interzise si s-au urcat fara nicio jena la volan

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:05

Dumneavoastra ce ati face daca ati vedea o masina care face manevre fara sens in mijlocul soselei?

S-o fi nascut eternitatea la sat, dar filosofia s-a nascut in strada, mai precis in masinile parcate strategic in locuri intunecate. M-am convins de asta serile trecute, cand m-am intalnit cu un tanar militant pentru legalizarea drogurilor. Dupa parerea mea, e cel mai bun exemplu pe care vi-l pot da ca trebuie sa stati departe de aceasta capcana.

Dumneavoastra ce ati face daca ati vedea o masina care face manevre fara sens in mijlocul soselei? Ati reduce probabil viteza si ati incerca sa evitati orice incident, nu se stie niciodata peste cine dati.

Datoria politistilor este, insa, alta- ei trebuie sa vada despre ce e vorba.

Priviti-l pe acest sofer ce manevre haotice face! Iese cu spatele de pe un drum laturalnic pana in mijlocul strazii, silind un alt sofer sa reduca viteza pentru a nu-l acrosa. Chiar daca vede masina politiei in oglinda retrovizoare, e lipsit total de reactii, opreste cateva secunde in mijlocul drumului, dupa care incearca sa plece virand la dreapta spre un gard.

Noroc cu echipajul de politie care il blocheaza. Si eu am vazut multe la viata mea, asa ca imi cam dau seama despre ce e vorba! Si politistii intuiesc...

##VIDEO134458##

Unul dintre tineri abia se mai tine pe picioare, asa ca marturiseste repede. Tanarul e cat se poate de calm, nu se fereste de camera, ba chiar tine sa ne spuna teoria lui despre droguri. Din pacate, stupefiantele il fac sa nu fie tocmai coerent.

Si daca ar fi numai faptul ca inventeaza cuvinte, dar tanarul nostru are si mari probleme de logica. De, ce sa-i faci, drogurile au efectul acesta.

Incerc sa-i spun, din experientele traite in strada, ca multi si-au nenorocit viata din cauza acestei patimi. Tanarul nu pare interesat, stie una si buna: „ Acesta este pentru acasa, consum personal, deci nu va ganditi ca stateam afara sa consum ”.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nici nu-i de mirare, perchezitia masinii arata cum a ajuns barbatul in aceasta stare. Un miros intepator, acru si inecacios se ridica din toate ungherele.

Soferul indruga niste explicatii, de care nici el nu pare prea convins.

Patrularea continua. La numai cativa kilometri departare, politistii observa patru tineri intr-o masina care stationa. Flerul, dobandit de-a lungul anilor petrecuti in strada, ii indeamna pe agenti sa vada despre ce e. E clar, din pacate, nu s-au inselat. Si acesti tineri au ceva de ascuns! Celebra replica din BD se potriveste manusa si in cazul nostru: „Ce avem noi aici? ”.

Raspunsul e simplu: probe suficiente pentru un dosar penal. Mai ales ca drogurile sunt de mare risc! Unul dintre tineri chiar ii ia la rost pe oamenii legii! Spune ca e total nevinovat si, ca atare, ar fi mai bine pentru toata lumea sa fie lasat sa plece.

Drogurile se intind ca o molima printre tineri tocmai din cauza anturajului. Atunci cand nu stii sa-ti alegi prietenii, o iei pe cai gresite. Si, din pacate, numarul consumatorilor creste alarmant de la o luna la alta.