Iedul alpin francez, noua fita pe masa de Paste de anul acesta: nu are colesterol si nici miros specific!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 29 sep 2020, 01:55

V-ati saturat de carne de miel la masa de Paste? Ei bine, anul acesta iedul alpin francez este alternativa ideala pentru sarbatorile pascale.

Cei carora nu le place carnea de miel, pot  incerca anul acesta, la masa de Paste, carnea de ied alpin francez.  Bogata in vitamina B, fier si potasiu, acest tip de carne nu are colesterol  si poate fi comparata cu vanatul.

Chiar daca acesti iezi sunt invatati cu inaltimile muntilor, ei au fost adaptati la viata de la ses de crescatorul nostru. Si pentru ca au o carne speciala, pretul iezilor alpini este ceva mai mare decat al mieilor autohtoni.

Un exemplar la aproximativ 12 kilograme, taiat, costa in jur de 500 de lei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cei care nu agreeaza carnea de miel sau ied pot alege pentru masa de Paste carne de fazan sau de iepure.

Secretul  consta in modul de preparare al bucatelor. In cocluzie, cei care vor astfel de delicatese pe masa de Paste au de unde alege, doar ca trebuie sa se grabeasca pentru ca oferta este limitata.

 

Taguri: