POLITICA SI MIR

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:08

E coada la Mitropolie. Batrani, tineri, multe fete abatute... E ziua in care merg sa-i ceara lui Dumnezeu o indurare, un mic favor. Sa ii scape de vreo boala, datorie la banca…

In fine, fiecare cu p a sul lui. Parca prinzi curaj cand vezi la televizor ca MIRUL e, mai nou, cea mai buna arma si impotriva coruptiei. La Parlament nici nu mai conteaza ca te rogi cu aceleasi maini care iti miros a spaga. Ca intr-un film abusurd, senatorii Romaniei se ung, ca ultimele mironosite, cu ulei sfintit pe la tample. Mai intai a fost ministrul Vosganian, apoi Dan Sova.

Pios, cu capul aplecat, acesta din urma pune mana pe toate cartile sfinte si se roaga sa fie lasat liber, ca nu mai fura, ca se face om. O doamna, colega de la UNPR, aproape in lacrimi, se ridica si incepe sa-l unga cu mir de la mormantul sfant. Ce treaba are Dumnezeu cu cardasia lor, ce treaba are Dumnezeu cu buzunarele pe care si le-au tapetat cu bani? “Are!”, striga senatorii in cor, punandu-se pavaza in fata justitiei care nu are mila de sarcul domn Sova.

Si uite asa democratia a mai murit un pic. Doamna Jipa, miruitoarea de la Casa Poporului, trage concluzia: ‘ ’Mai lăsaţi-mă în pace cu Constituţia!”

Citeste si: Mihai Ghita: “Te intrebi unde are loc atata suferinta, cum se mai tine pe picioare…”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Chiar

asa, doamna, sa va lasam! Dar pentru ce au murit amar de oameni la Revolutie? Sa impachetam toti si sa va lasam? Ce nu vede senatoarea, din luxul de la Casa Poporului, sunt oamenii care se zbat intr-o Romanie abandonata, un fel de sat fara caini, unde scapa cine poate. Romania reala o vedeti in fiecare sambata de la orele 20.00, urmarind emisiunea “ Asta-i Romania! ”, la Kanal D.

Mihai Ghita.

 

Taguri: