Folosesti servetele umede pentru bebelusi? Cu siguranta, habar nu aveai ce se intampla cu ele dupa ce le arunci

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 14 iul 2022, 20:35

Trebuie sa vezi acest CLIP si sa afli ce se intampla atunci cand arunci servetele umede in toaleta!

Servetelele umede folosite pentru igiena bebelusilor pot avea un impact negativ foarte mare asupra mediului inconjurator. Asa ca, ar trebui sa fim mult mai responsabili atunci cand decidem unde sa le aruncam.  E vital sa intelegem ca nu trebuie sa facem acest lucru la intamplare si cum ne este mai la indemana. Exista locuri special amenajate unde se depoziteaza lucrurile nefolositoare.

Deseurile, grasimile menajere si uleiul alimentar dauneaza grav mediului inconjurator si omului, iar depunerea lor pe peretii conductelor de canalizare provoaca obturari si coroziune rapida, blocand sau distrugand retelele de canalizare.

Frecventa de curatire si intretinere a acestora creste de pana la cinci ori in aceste situatii decat in situatii obisnuite. Aceasta duce la o crestere enorma a costurilor asupra comunitatii, ceea ce, in final, ne afecteaza pe noi toti.

De cele mai multe ori, motivul infundarii sistemului de canalizare nu este unul de ordin tehnic. Conform statisticilor, pe primele locuri printre cauzele care determina infundarea sistemului de canalizare sunt nerespectarea regulilor elementare de utilizare a lui si lipsa cunostintelor de baza necesare intretinerii acestuia.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Si pentru a intelege mai bine impactul deseurilor asupra mediului inconjurator, urmareste clipul alaturat!