Lift unic in tara, la Cetatea Rasnov!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 aug 2021, 14:45

Turistii comozi care nu vor sa mearga o jumatate de ora pe jos pana la Cetatea Rasnov, vor putea ajunge la obiectivul turistic cu liftul.

Ascensorul cu cremaliera este unic in tara iar autoritatile sunt convinse ca au dat lovitura. Deocamdata, s-au plimbat doar jurnalistii.

Cabina care, la prima vedere pare ciudata, este unica in Romania.  Liftul inclinat este menit sa mearga din centrul orasului pana sus, in cetatea Rasnov. Astfel, drumul pe care turistii inca sunt nevoiti sa-l parcurga in 20 de minute de mers pe jos, va fi facut in doar doua minute.

Cei mai comozi care vor sa ajunga sus cu ascensorul, vor fi nevoiti sa scoata din buzunar 10 lei si asta doar pentru urcare. Ascensorul urca cei 165 de metri cu o viteza de 2 metri pe secunda si doar 20 de persoane pot urca la o singura cursa. Autoritatile spun ca liftul poate face 12 urcari si 12 coborari intr-o ora.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vreme de noua luni, zeci de muncitori au lucrat la foc continuu

pentru a finaliza una dintre cele mai importante investitii din Rasnov. S-a spart stanca, s-a sapat, s-au turnat zeci de tone de beton iar pentru montarea stalpilor de sustinere a fost nevoie de interventia unui elicopter. Liftul inclinat, menit sa atraga mii de turisti anual, este realizat dupa modelul celui de la Salzburg, din Austria. Investitia a costat 10 de milioane de lei insa doar jumatate a fost suportata de bugetul orasului.
Restul a venit de la Uniunea Europeana. Marea deschidere va avea loc pe 1 iunie.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.