Primele sanctiuni in cazul baiatului de doar 7 ani mort in spital. Cati bani plateste spitalul pentru viata lui?

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:10

Medicul legist sustine ca baietelul de numai 7 ani care s-a stins in spitalul din Curtea de Arges avea doua infectii in corp care puteau fi tratatate, daca erau descoperite.

ACTUALIZARE: Au venit primele sanctiuni dupa moartea copilului de 7 ani in spitalul municipal Curtea de Arges. 10 mii de lei a primit amenda unitatea sanitara pentru management defectuos iar cei doi medici care au consultat baietelul au fost suspendati pe perioada cercetarilor. Masurile au fost dispuse de Directia de Sanatate Publica, dupa o ancheta efectuata in spital.

Copilul s-a stins la 24 de ore de la internare, dupa ce fusese diagnosticat si tratat pentru o enterocolita.

Legistii au stabilit ca baiatul suferea de insuficienta cardio-respiratorie, pneumonie si miocardita.

##VIDEO136685##


„Decesul a survenit din cauza unei insuficiente respiratorii acute, generata de o afectiune pulmonara, de o pneumopatie cum spunem noi si de inca o infectie acuta la nivelul miocardului, am constat anumite deficiente in acordarea asistentei medicale”, a scris legistul in raport. Cu alte cuvinte, baiatul avea in organism doua infectii iar medicul pediatru care trebuia sa le descopere nu a facut-o.

Mama a privit cum baiatul i se stinge chinuit, de la ora la alta, langa ea. In zadar l-a rugat pe medicul pediatru sa-i faca analize de sange sau sa-l transfere in alt oras. Nici macar cand copilul i-a lesinat in brate nu s-au lasat induplecati, ba chiar i-a  spus raspicat ca nu are nimic si ca nu au de ce sa-l transfere, intrucat nu este o urgenta medicala.

A doua zi, Bogdan a murit pe patul unui spital in care putea fi tratat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Revolta rudelor e de inteles, mai ales ca, sustin oamenii, i-ar fi cerut in repetate randuri medicului pediatru sa-i faca baiatului investigatii suplimentare.

Avea mana innegrita si, cu putin timp inainte sa se prapadeasca, a apucat sa-i spuna mamei, cu glas sfarsit, ca nu mai are aer. In tot acest timp, Bogdan a primit tratament, pe banii parintilor, pentru o banala gastroenterocolita.  Cazul a starnit un val de reactii pana la Ministerul Sanatatii, care a si trimis o echipa de specialisti la spital si a ajuns si in atentia celor de la DSP Arges.

Mai mult, cei de la DSP sustin ca exista linie de garda si pentru laboratorul de analize si pentru radiografie insa niciun medic nu le-ar fi cerut ajutorul. Greseala o recunoaste chiar si directorul spitalului.  Miercuri, in jurul pranzului, rude si oameni impresionati de tragedia micutului vor merge in curtea spitalului de la Curtea de Arges unde vor protesta pentru neglijenta de care au dat dovada medicii.

Bogdan va fi condus pe ultimul drum joi.

 

##VIDEO136647##