Valea Ariesului, taram magic in inima Apusenilor

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:11

George Mihai si Vlad Ciobanu va ajuta sa descoperiti o parte din cele mai frumoase locuri de pe Valea Ariesului.

Va invitam asta-seara alaturi de noi intr-o calatorie de neuitat. Acolo, randuiala e sfanta iar omul traieste inca in stransa legatura cu natura. Spectacolul e garantat. Hrana pentru trup si suflet, direct din catunele motilor.

Huda lui Papara, aceasta minune a Trascaului, supranumita si Pestera Superlativelor, isi casca gura larg chiar aici, in stanca Bedeleului. Sunetele apei care ies de-acolo parca spun inca o multime de povesti. Pe toate le stiu oamenii locului.

Bisericuta din lemn care se inalta chiar aici, in fata Hudei lui Papara, se spune ca a fost menita pentru a-i apara pe sateni de duhurile rele din pestera. Duhuri care aduceau adesea la vale ape involburate, viituri. Nu stiu cat e legenda si cat adevar in aceasta. Cert este ca acest lacas de cult a fost menit, parca, sa dainuie. Ganditi-va ca a fost incendiat, daramat si dinamitat o data si de fiecare data a fost recladit pe vechea sa fundatie.

Iata, sta si astazi in picioare, ca loc de-nchinaciune pentru toti cei care ajung aici, in muntii Trascaului.

Cand vii turist in Apuseni, trebuie sa  intelegi, inainte de orice, ca natura stapaneste aici. Daca respecti asta si daca asta este ceea ce cauti, atunci si natura te va rasplati, cu peisaje de frumusete uluitoare, gata sa-ti taie rasuflarea.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cuvintele

nu pot exprima frumusetea locurilor asa ca va invitam sa urmariti materialul urmator:

##VIDEO136879##