Cel mai recent bilant al tragediei din Nepal depaseste 4.300 de morti, iar numarul ranitilor ajunge la aproape 8 mii!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:07

Nepalul s-a transformat intr-un cimitir! Printre cladirile doborate, monumentele prabusite si drumurile crapate, oamenii zac printre daramaturi.

Unii asteapta de mai multe zile ca cineva sa ajunga la ei! Altii au cedat de mult timp. Echipe de salvatori din mai multe tari cauta ceas de ceas victimele. Dar dezastrul lasat in urma de natura furioasa le ingreuneaza cautarile.

Sunt scene dramatice care iti frang inima! Ce chinuri a putut indura aceasta tanara pana ca echipa de salvare sa o gaseasca! In timp ce salvatorii o trag dintre daramaturi, biata femeie nu are taria nici sa deschida ochii!

Scena in care acest tanar este salvat dupa 62 de ore este sfasietoare! Acestui tanar, scos de

o echipa de salvatori din Turcia, i se citeste spaima in privire!

In urma cu putin timp, alpinistul roman, Alex Gavan, a oferit informatii noi despre taberele montane din Nepal, pe o retea de socializare: "pe Everest/Lhotse toti cei blocati in tabara 1 au fost coborati in siguranta cu elicopterul la tabara de baza in aceasta dimineata de Maurizio Folini. Nimeni nu a ramas sus, doar echipamentul.”

Alti trei aplinisti romani, Justin Ionescu, Zsolt Torok si Teofil Vlad, s-au aflat in Hymalaia in momentul producerii cutremurului.

Din fericire, toti sunt teferi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astazi, Guvernul nepalez a decretat trei zile de doliu pentru victimele dezastrului.

Ultimul bilant al catastrofei din Nepal este sfasietor! 4.200 de morti si 8.500 de raniti in urma cutremurului de 7,9 grade produs sambata, seism care a provocat avalanse de amploare, dar care a fost urmat si de mai multe replici de mare intensitate.

Din pacate, Nepalul nu are puterea financiara de a o lua de la capat. La o populatie de 26 de milioane de oameni, Produsul Intern Brut al Nepalului este de aproximativ 8 ori mai mic decat cel al Romaniei, iar costurile de reconstructie sunt imense.

Pana atunci, milioane de oameni nu au acum nici apa, nici alimente, iar ajutoarele internationale ajung destul de greu la cei care au nevoie. In plus, ar putea izbucni epidemii in multe dintre zonele afectate de cutremur.