Are visul american la picioare, dar pe urmasa lui Sue Ellen o trage inima in Romania! Povestea unei americance pe pamant romanesc

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:25

Se mai intampla uneori ca mititelul romaneas sa invinga puternicul hamburger.

Sorcha Sills a pus piciorul pe pamant romanesc in urma cu doi ani. Nici n-a aterizat bine in Bucuresti ca a si facut cunostinta cu „amabilitatea dimboviteana”: „trebuia sa fim luati de cineva de scoala si nu a venit si a trebuit sa luam un taxi la 2 nopatea si am fost jecmaniti”.

Norocul nostru ca tanara nu ne-a pus imediat eticheta! A asteptat sa treaca timpul si a descoperit o altfel de Romanie.

Iar acum ne face reclama. Recomanda tuturor sa incerce experienta romaneasca. Ea s-a indragostit de Bucuresti. Spune ca este un oras cu lume pestrita. Are cartiere scumpe, un centru vechi care se invarte dupa soare, dar si locuri pitoresti cum este piata!

Nu se sfieste sa se opreasca la tarabele taranilor. De fel, primitori, tarabagii ii ofera strainei o bucata de Romanie naturala!
In America, pietele nu prea exista.

Iar gustul fructelor si legumelor de gradina nu il regasesti in tarile dezvoltate, unde cumparaturile se fac la supermarket. Asa ca nu-i de mirare ca tanara se opreste la fiecare taran.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lasam piata si ne ducem la plimbare prin centrul vechi.

Sorcha iti spune cat ai clipi ce gasesti la noi  daca vii ca turist!
Ne preda si o lectie de istorie pe care nu se stie cati dintre noi o cunosc! Iti descrie in cuvinte toata existenta poporului roman: „Romanii au stat pentru putin timp si inainte de ei au fost dacii si dupa, romanii au fost invadati de mai multe ori. Ati avut si o familie regala pentru putin timp, apoi a venit al Doilea Razboi Mondial si apoi comunismul,  Ceausescu si apoi 1989, Revolutia, un nou inceput greu”.

De cand s-a mutat pe plaiuri mioritice, americanca a invatat si romaneste! Si ca orice strain adoptat de de noi, Sorcha iubeste micii si berea!