Incursiune de neuitat prin satele sasesti! O vizita la cetatile taranesti si bisericile fortificate din Transilvania iti lasa amintiri cat pentru o viata

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 sep 2020, 02:15

George Mihai si Cosmin Ciobanu au facut deja calatoria si acum va intreaba „Ati fost aici?”.

Va purtam astazi pasii in pitorescul Podis al Tarnavelor intr-o calatorie care in ultimii ani a imbracat o forma de pelerinaj, nu alta, iar asta pentru ca sunt foarte multi turisti, in special straini, care sunt purtati aici, in zona, de catre operatori si agentiile de turism, in excursii de o zi la bisericile fortificate si cetatile taranesti din Transilvania.

Mergem si noi, astazi, sa vedem doua dintre ele, poate cele mai frumoase, Richis si Biertan.

Ridicata chiar pe o colina din centrul Biertanului, aceasta este cea mai impunatoare si mai bine fortificata dintre cetatile taranesti transilvanene.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Desi e frumoasa pe de-a-ntregul, are vreo doua-trei elemente care nu trebuie sa va scape.

Trebuie vizitate, mentionate si povestit despre ele: vorbim despre cel mai mare altar dintre bisericile evanghelice din Transilvania, despre o usa cu 19 incuietori si despre o inchisoare matrimoniala.