Cutremur de 7.4 grade in Nepal

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 07:29

Un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs marti dimineata in Nepal.

Seismul a avut loc la ora 7:05 GMT (10:05 ora Romaniei) la o adancime de 18,5 km, la o distanta de 83 km de capitala Kathmandu si de 68 km de orasul Namche Bazar, apropiat de Everest, anunta Institutul American de Geofizica (USGS).

Epicentrul cutremurului a fost apropiat de tabara de la baza Muntelui Everest, care a fost evacuata dupa avalansa provocata de cutremurul din data de 25 aprilie, avalansa in care au murit 18 alpinisti.



Centrul Centrul European de Seismologie anunta in Nepal 3 replici - 5,6 grade, 5,5 grade, respectiv 6,2 grade. Potrivit Reuters, undele de soc au fost resimtite in nordul Indiei si pana in capitala New Delhi, unde cladirile s-au zguduit mai mult de 1 minut.

In capitala Kathmandu, oamenii au iesit in strada. Nu sunt anuntate deocamdata pagube umane sau materiale. Cutremurul produs in Nepal in luna aprilie, care a avut o magnitudine de 8.1
grade, a provocat moartea a peste 8.000 de persoane si a distrus mii de locuinte.

Sursa: Hotnews.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: