Atentie, parinti! Uite la ce riscuri va expuneti copii atunci cand folositi servetelele umede

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:30

Daca v-ati intrebat vreodata de ce i s-a inrosit pielea copilului sau de ce a devenit brusc alergic, este posibil sa fi facut o greseala, avertizeaza specialistii.

Ei au descoperit la ce riscuri ii expunem pe copii atunci cand folosim servetelele umede. De la simple iritatii ale pielii pana la cancer! Informatiile sunt alarmante!

Corina este precauta si nu are incredere in produsele de igiena din comert. Prefera sa-l spele cu apa si sapun pe Stefan. Dar cate dintre mamici nu au folosit, cel putin o data, un servetel umed special pentru bebelusi? Sunt fine, multe dintre ele au un miros placut si te scapa de grija spalatului care ar dura ceva mai mult timp.

Partea si mai ingrijoratoare e ca 70 dintre cele 80 de produse de marci diferite contin substante cancerigene: „Substantele chimice din compozitia acestor produse penetreaza cu usurinta pielea. Si ajung in sange, si din sange ajung in in organele corpului: inima, creier, plaman. Dau boli grave precum cancerul, dau boli ale pielii, dermatita de contact,” spun medicii.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ministerul

Sanatatii spune ca fiecare producator in parte isi asuma raspunderea privind folosirea servetelelor realizate de el, drept urmare vanzarea acestora nu poate fi restrictionata. Exista, insa si o evaluare a produsului cosmetic si, in cazul in care nu se incadreaza in parametri, producatorii pot fi amendati.

Daca insistati sa folositi servetelele umede pentru micuti, alegeti-le pe cele care contin cat mai putine substante chimice. Daca sunteti pe drum si n-aveti la indemana nimic pentru micutii care se murdaresc la fiecare pas, pana la urma vor gasi singuri o solutie!

 

Taguri: