EXPERIMENT: Cat de periculoase sunt radiatiile emise de dispozitivele electronice? Uite ce se intampla cu niste seminte puse langa un router wireless

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 07:41

Experimentul de mai jos a fost realizat de 5 eleve care invata la un liceu din Danemarca, iar rezultatele lui au starnit dezbateri aprinse.

Fetele, care sunt in clasa a 9-a, au vrut sa vada daca radiatiile emise de telefoanele mobile sunt intr-adevar nocive, asa cum se spune. Au pus astfel in doua boluri cate o mana de seminte.

Vasele au fost plasate in camere diferite, in aceeasi pozitie fata de soare si la aceeasi temperatura, iar semintele au fost udate cu aceeasi cantitate de apa.

Singura diferenta a fost ca unul dintre boluri a fost pozitionat langa un router wireless, dispozitiv care emite acelasi tip de radiatii ca si telefoanele mobile.



Dupa 12 zile fetele au observat ca semintele care au stat in radiatii nu au germinat deloc, pe cand celalalte s-au dezvoltat normal.

"Este destul de infricosator cand vezi concret ce efect au radiatiile asupra organismelor vii. Cu totii ar trebui sa luam mai in serios acest aspect. Noaptea va recomand sa nu mai dormiti cu telefonul la cap, il puteti inchide sau il puteti lasa in alta camera.
Veti vedea ca o sa va treziti mai odihniti si cu mintea mai limpede", spune Leah, una dintre fetele care a participat la realizarea experimentului.

Iata si diferenta in imaginea de mai jos. in partea dreapta sunt semintele care au stat langa routerul wireless:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”