Se uita la fotografiile de familie, cand a observat ceva in ochiul fiului ei. Ce a descoperit i-a salvat viata baiatului

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 feb 2017, 07:42

Zak Sutherland a fost diagnosticat cu retinoblastom, un tip rar de cancer care afecteaza copiii sub cinci ani, datorita spiritului de observatiei al mamei sale.

Stacey Sutherland se uita la fotografiile baietelului ei de patru ani, realizate cu teleonul mobil, cand a observat o pata alba pe pupila stanga. Ingrijorata, Stacey, mama a patru copii, a luat legatura cu un doctor care a pus diagnosticul de cancer.
In prezent, copilul urmeaza un tratament cu laser si face chimioterapie pentru a reduce marimea tumorii. "Am observat o pata alba de la blitul telefonului, in ochiul stang", a povestit Sacey.
"Am observat si alte simptome, i se zbatea ochiul, mi-am dat seama ca ceva nu era in regula", a adaugat ea.
Stacey a fost laudata de doctori pentru reactia ei, deoarece tumorile atat de mici nu sunt, de obicei, descoperite. Acest cancer este, de obicei, tratabil iar 98% dintre copii supravietuiesc, insa, in unele cazuri, este necesara extirparea ochiului afectat.

Stacey Sutherland se uita la fotografiile baietelului ei de patru ani, realizate cu teleonul mobil, cand a observat o pata alba pe pupila stanga.

Ingrijorata, Stacey, mama a patru copii, a luat legatura cu un doctor care a pus diagnosticul de cancer.

In prezent, copilul urmeaza un tratament cu laser si face chimioterapie pentru a reduce marimea tumorii. "Am observat o pata alba de la blitul telefonului, in ochiul stang", a povestit Sacey. "Am observat si alte simptome, i se zbatea ochiul, mi-am dat seama ca ceva nu era in regula", a adaugat ea.

Stacey a fost laudata de doctori pentru reactia ei, deoarece tumorile atat de mici nu sunt, de obicei, descoperite. Acest cancer este, de obicei, tratabil iar 98% dintre copii supravietuiesc insa, in unele cazuri, este necesara extirparea ochiului afectat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.