Avertisment pentru femeile INSARCINATE! Efectul nebanuit al PARACETAMOLULUI asupra bebelusilor baieti

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 sep 2020, 16:05

Cercetatorii universitatii britanice din Edinburgh au declarat ca femeile insarcinate ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a lua paracetamol.

Paracetamolul este cel mai folosit calmant din lume si singurul considerat sigur pentru femeile insarcinate. Totusi, cateva studii au aratat ca aceasta substanta influenteaza dezvoltarea sistemului reproducator masculin al fatului.

Efectele pot fi dramatice, existand riscul ca fatul sa sufere toata viata de boli ca malformatii genitale, infertilitate sau cancer testicular.

Studiul realizat la Edinburgh, pe soareci, a aratat ca un tratament de trei pana la sapte zile cu paracetamol a injumatatit cantitatea de testosteron, un hormon sexual produs in testicule.

Dr. Rod Mitchell, coordonatorul studiului, le-a recomandat femeilor insarcinate sa se adreseze unui doctor inainte de a lua paracetamol si sa incerce intotdeauna sa ia cea mai mica doza posibila.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acest efect se aplica doar fetusilor masculini, cei feminini sau barbatii adulti nu sunt afectati de acest efect

al paracetamolului.