E disperare in judetele lovite crunt de ape! Printre noroaie si animale moarte, incearca sa recupereze putinul care le-a ramas

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 sep 2020, 09:05

In Salaj, unde puhoaiele au maturat totul in calea lor, oamenii abia daca mai au putere sa o ia de la capat.

Doar amarul a mai ramas in sufletele oamenilor. In Surduc, puhoaiele asmutite de albia mult prea incarcata au lovit cu cea mai mare putere. De teama ca apele vor veni iar, dar si pentru ca in casele lor parca s-a mutat raul, localnicii n-au inchis un ochi toata noaptea. Si joi, pe lumina, tot la munca i-am gasit, in incercarea disperata de a-si mai salva putinul crutat de suvoaie. De pasari si de animale, nici nu mai poate fi vorba.

Din  case, oamenii si-au scos noroaiele cu lopata sau le-au impins, inapoi, pe unde au venit, cu matura. Daca inauntru stau cu apa pana la glezne, afara, le vine pana aproape de genunchi. Puhoaiele, care-au avut peste un metru inaltime,  au trecut val-vartej prin curtile si locuintele lor. Tot prapadul a venit pe un fir de apa, al unui biet parau. Din munti valurile formate de ploi l-au umflat cu repeziciune, aducandu-l la dimeniunea unui rau.

29 de oameni au fost evacuati din mijlocul apelor, iar in 30 de case din Surduc abia daca se mai poate locui. Pentru localnici, calvarul e departe de a se fi incheiat. Inca stau cu sufletul la gura si se tem ca tot ce-au apucat sa stranga azi, ar putea fi in zadar. Hidrologii avertizeaza ca vor ramane sub cod rosu de inundatii pana vineri, la pranz.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO138807##

 

Taguri: