Consumul unor anumite alimente poate ajuta ochul sa functioneze la parametri optimi pentru mai mult timp.
Aceste alimente sunt:
Spanacul- alaturi de varza kale, sfecla elveţiana, napi, frunzele de mustar si varza furajera, spanacul este minunat pentru ochi. Acesta contine nutrienti care includ vitamina A, luteina si zeaxantina care sunt foarte bune pentru ochi. Vitamina A protejeaza corneea, luteina protejeaza ochii de razele ultraviolete iar zeaxantina contribuie la dezvoltarea vederii.
Somonul- Acesta contine acizi grasi omega 3 care reduc degradarea ochiului odata cu varsta. Ar trebui sa mancati cel putin de doua ori somon pe saptamana pentru sanatatea ochilor.
Morcovii- contin beta caroten, care este un precursor al vitaminei A. Acesta previne slabirea vederii pe timp de noapte, mentin corneea sanatoasa si protejeaza celulele din ochi si in general din organism. Morcovii contin si luteina care creste densitatea pigmentului maculei si al retinei.
Coacazele- contin substante antioxidante, antiinflamatoare, care stabilizeaza colagenul, protejeaza vasele de sange si ajuta la regenerarea receptorilor din ochi.Citeste continuarea pe kfetele.ro!
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti