Frunzele de maslin ajuta la prevenirea infarctului, a diabetului si a bolii Alzheimer! Iata cum le poti folosi

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 08:34

Cat de sanatos este uleiul de masline stim cu totii. Dar stiati ca una dintre cele mai sanatoase parti ale maslinului sunt de fapt frunzele?

Multe studii clinice privind frunzele de maslin au dus la rezultate spectaculoase. S-a dovedit ca extractul din frunze de maslin micsoreaza tensiunea, previne Alzheimer-ul si diabetul si creste energia.

Frunzele de maslin au fost folosite in medicina de pe vremea faraonilor in vechiul Egipt, iar studii medicale recente vor sa readuca in atentie proprietatile frunzei de maslin. In anii 1800 s-a descoperit ca frunzele de maslin au efecte in calmarea febrei si mai tarziu, in tratarea malariei.



Oamenii de stiinta au descoperit ca magia frunzelor de maslin este data de o componenta unica, numita oleuropeina, care a fost extrasa prima oara din frunze la inceputul anilor 1900. In 1962, un cercetator din Italia a descoperit ca oleuropeina poate scadea presiunea sangelui.

Oleuropeina are efect si in combaterea mai multor virusi sau retrovirusi. Avand in vedere proprietatile antivirale si antibacteriene ale oleuropeinei, aceasta este folosita pentru tratarea candidei, meningitei, encefalitei, gripei, herpesului, hepatitei B, pneumoniei, racelilor comune, virusului Epstein-Barr, zonei zoster, malariei, febrei dengue, oboselii cornice, gonoreei, tuberculozei, diareei severe, infectiilor tractului urinar, infectiilor dentare
si sida.

Aflati mai multe detalii pe kfetele.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”