Pregatiti-va pentru cea mai lunga zi din an! Motivul pentru care 30 iunie primeste o secunda in plus

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 26 sep 2020, 16:55

Astronomii francezi au descoperit ca Pamantul e cam lenes de cateva decenii.

Usain Bolt a avut nevoie de 9 secunde si 58 de sutimi pentru a dobori recordul mondial la 100 de metri. Daca timpul final ar fi fost cu doar o secunda mai lung, numele lui ar fi fost sters din istorie. Cu o secunda mai devreme daca ar fi traversat strada, acest barbat ar fi fost strivit de automobilul lovit violent de autobuz. Asadar, am putea spune ca toate aceste situatii depind de o singura secunda.

Batranetea se pare ca a ajuns din urma pana si planeta pe care traim. Pamantul se roteste tot mai lent, iar asta nu e tocmai ceva sanatos.

„De vreo 20 de ani incetineste,  se roteste mai incet, nu atat de incet incat sa observam, insa, daca este sa comparam cele doua procedee de masurare a timpului o sa observam o diferenta. Si, pentru a nu exista probleme, adaugam o secunda acum, la timpul nostru.”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Probabil vi se pare amuzant, insa oamenii de stiinta spun ca e o chestiune cat se poate de serioasa.

Pamantul incetineste si, daca nu se face aceasta compensare de o secunda, probabil ca, undeva in 200 de ani din acest moment, miezul zilei s-ar transforma, culmea, in miezul noptii.

##VIDEO140366##

Daca noi, oamenii, nu vom resimti in niciun fel secunda suplimentara, nu acelasi lucru se poate spune despre sistemele informatice, care s-ar putea prabusi ca un bat de chibrit. Evident, glumele nu intarzie sa apara.

Francezii  spun deja ca grecii au o secunda in plus pentru a-si plati datoriile catre FMI iar americanii au creat pagini speciale pe care iti poti petrece timpul pana la miezul noptii.

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, joi, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.