Greselile la volan au devenit mai scumpe! Un claxon - 500 de lei! Uite care sunt noile amenzi pentru soferi

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:18

Punctul de amenda a crescut odata cu salariul minim

Nici n-a inceput bine sezonul de vara ca primele arsuri le resimtim deja in portofel. Punctul de amenda valoreaza de acum 105 lei, iar asta face ca sanctiunea minima sa fie de 210 lei.

Claxonatul in Romania a devenit un fel de sport national. Ba chiar s-au facut si bancuri pe seama lui. Se spune ca, daca vrei sa afli viteza luminii, e de ajuns sa masori diferenta de timp dintre momentul in care un semafor se face verde si primul claxon pe care il primesti de la masina din spate.

In Bucuresti, se claxoneaza oricand si oricat doreste soferul.

Ce nu stiu  conducatorii auto este ca un politist mai zelos ar putea sa ii sanctioneze pentru acest gest. Ca sa intelegeti, nu ai voie sa claxonezi decat in situatii de urgenta, pentru a evita un pericol iminent. Altfel, ai putea sa primesti o amenda de 420 de lei.

Paradoxal, aceeasi lege va obliga sa va asigurati ca sistemul de claxonare este perfect functional.

In caz contrar, amenda este si mai usturatoare: intre 630 si 840 de lei. O alta amenda usturatoare se aplica  si soferilor  care  refuza  sa se legitimeze, amenda este de la 630 de lei in sus.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO140495##

Cea mai grea clasa de amenzi ii

tinteste pe vitezomani. Fie ca ati depasit limita legala cu peste 41 de kilometri pe ora, fie ca aveti o singura placuta de inmatriculare, sanctiunea este la fel de grea: de la 945 la 2.100 de lei!

Daca ati fost prins pe picior gresit de agentii de politie, ar fi indicat sa va platiti amenda in cel mult doua zile lucratoare. Nu de alta, dar valoarea se injumatateste in aceasta perioada.